Wrakkenmuseum

Eigenaar en wrakduiker Hille van Dieren verzamelt al vanaf 1975 opgedoken inventarisstukken van de vele scheepswrakken rondom het eiland Terschelling. Het museum ligt vol rariteiten uit de periode 1650 tot heden. Een spannend museum voor grote en kleine mensen.


Er zijn verschillende voorwerpen opgedoken op het strand, waaronder flessenpost

 

Het museum is gevestigd in een authentieke Terschellinger boerderij, waarvan het dragende gedeelte gemaakt is van de restanten van het Noorse barkschip CYPRIAN dat in 1905 bij Terschelling verging.

 

Door Terschellinger duikers zijn er sinds 1976 een kleine 150 scheepswrakken opgespoord. Zowel van moderne als historische schepen. Hieruit zijn in de loop der jaren duizenden uiteenlopende voorwerpen opgedoken. Er worden talrijke vondsten van het strand getoond, variërend van de inhoud van aangespoelde containers tot de bekende 'briefjes in fles'. Er is een speciale expositie over de werkzaamheden door de helmduikers op het wrak van het goudschip 'LUTINE'.

 

Openingstijden

Terras en speeltuin open vanaf 10:00 uur


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Prijzen

Volwassenen €5,00

kinderen €3,00

Lagere scholen €2,50

Middelbare scholen €3,50


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


0 Recensies over Wrakkenmuseum

Hoeveel sterren geef jij Wrakkenmuseum?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5




Klik hier om onjuiste gegevens van Wrakkenmuseum te melden