Sterrenwacht Ulrum

Ontdek Sterrenwacht Ulrum, een privé-observatorium gelegen in de tuin van oud-kapitein Aries van Calcar, tevens voorzitter van de Groninger Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde. Gelegen aan de rand van het Dark Sky Park Lauwersmeer, biedt deze locatie optimale omstandigheden voor sterrenkijken, ver weg van stedelijke lichtvervuiling.


Met een Meade 12-inch (30 cm) telescoop en een Skywatcher EQ 8 equatoriale volgsysteem, biedt Sterrenwacht Ulrum een unieke kans om de wonderen van het universum te verkennen. De sterrenwacht is open wanneer de sterren zichtbaar zijn. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Van Calcar, de enige vrijwilliger, bij voorkeur voor groepen van maximaal 5 personen om iedereen de kans te geven om door de telescoop te kijken en bijzondere objecten te bewonderen.


Een bijzonder aspect van Sterrenwacht Ulrum is de beweegbare vloer, waardoor mensen met een handicap ook de mogelijkheid hebben om door de telescoop te kijken en te genieten van het fascinerende schouwspel van de kosmos.

 

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


0 Recensies over Sterrenwacht Ulrum

Hoeveel sterren geef jij Sterrenwacht Ulrum?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5




Klik hier om onjuiste gegevens van Sterrenwacht Ulrum te melden