De Eenhoorn Kampen

Ontdek de wereld van koffie, thee en tabak tijdens een bezoek aan De Eenhoorn & De Olifant, een unieke fabriek in het hart van Kampen. In het pand uit 1883 wordt op kleinschalig niveau geproduceerd. De onbepleisterde muren, stenen vloeren en delen van de zoldergebinten ademen de geur van koffie, thee en tabak en vormen een doolhof aan werk- en opslagvertrekken.


ruik de verse geur van net gebrande bonen


In 1826 startte Johann Lehmkuhl, een handelaar uit Bremen, de eerste tabaksfabriek van Kampen. Hiermee legde de Duitse handelaar de bouwsteen voor de ontwikkeling van Kampen als sigarenstad. Er werden meer dan 110 fabrieken opgericht die ervoor zorgden dat honderden mensen binnen Kampen werkzaam waren in de tabaksindustrie. Vandaag de dag is er nog maar één producerende tabaksfabriek in Kampen, namelijk De Olifant.


Grote zakken met tabak


Sinds 2002 wordt er ook koffie en thee geproduceerd in de fabriek. De Eenhoorn proeft, selecteert en levert de mooiste koffie- en theesoorten van over de hele wereld. In de koffiebar kun je genieten van diverse koffie- en theespecialiteiten.


Zie, ruik, proef en wandel door ons bijzondere pand: boek een rondleiding via onze website of neem contact op voor een afspraak op maat: zeker een bezoek meer dan waard!

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Maandag van 12:00 tot 17:00 uur

Dinsdag t/m zaterdag 10:00 tot 17:00 uur


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Rondleiding €10,00 inclusief koffie/thee bij ontvangst


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


0 Recensies over De Eenhoorn Kampen

Hoeveel sterren geef jij De Eenhoorn Kampen?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5




Klik hier om onjuiste gegevens van De Eenhoorn Kampen te melden