Ton Smits Huis

Eind 1983 opende museum Ton Smits Huis haar deuren. Dit in Eindhoven gevestigde museum is geheel gewijd aan beeldend kunstenaar Ton Smits (1921-1981). Zijn artistieke nalatenschap vormt de kern van de museumcollectie.


Bewonder de kunstwerken en exposities in het museum


Deze collectie telt circa twintigduizend originele cartoons en potloodschetsen én enkele honderden schilderstukken. Museum Ton Smits Huis belicht tevens het levensverhaal van deze kunstenaar, de onderscheidingen die hij heeft ontvangen en zijn succesvolle carrière als publicist van cartoons in Amerikaanse dagbladen en tijdschriften.

 

Het vroegere atelier van het huis is ingericht als expositieruimte. In april 2009 is het Ton Smits Huis officieel geregistreerd als museum. In 2012 is het verbouwd en min of meer teruggebracht in dezelfde staat als toen Ton Smits er nog dagelijks werkte.

 

Naast de wisselexposities met een thema van het werk van Ton Smits wordt ernaar gestreefd ook werk van andere exposanten voor het voetlicht te brengen.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Elke woensdag van 11:00 tot 17:00 uur geopend. Bezoek is momenteel alleen mogelijk op afspraak


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Per persoon €3,50

Museumjaarkaart is niet geldig

*Alleen mogelijk om te pinnen


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


0 Recensies over Ton Smits Huis

Hoeveel sterren geef jij Ton Smits Huis?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5




Klik hier om onjuiste gegevens van Ton Smits Huis te melden