Andreas Schotel Museum en Wandelroute

Het Andreas Schotelmuseum in Esbeek viert de relatie van kunstenaar Andreas Schotel met het Brabantse landschap, waar hij een diepe verbinding mee ontwikkelde na zijn mobilisatie in Goirle en Baarle-Nassau. Zijn liefde voor de streek ontstond tijdens zijn eerste verblijf op landgoed De Utrecht in 1919. In 1924, na zijn huwelijk, kreeg hij toestemming om een houten tuinhuisje te plaatsen in het bos tegenover de houtvesterswoning van de Oranjebond van Orde, waar hij voortaan elke zomer doorbracht.


Elke zomer vracht Andreas Schotel in Goirle door in een houten tuinhuisje


In het begin keken de bewoners van Esbeek wat argwanend naar Schotel. Hij was immers een niet-katholieke stadsmens uit Rotterdam, met een beroep—kunstschilder—dat ze niet goed begrepen en misschien zelfs nutteloos vonden. Bovendien las hij de communistische krant De Waarheid. Toch won hij geleidelijk aan het vertrouwen van de overwegend agrarische gemeenschap. Hij bouwde een vriendschap op met hoofdonderwijzer Lauwers, die hem opdrachten gaf voor illustraties en diploma's. Ook met de boeren waar hij water haalde en voedsel kocht, onderhield hij goede contacten. In de omliggende dorpen maakte hij ook vrienden.


Met de jaren werd Schotel een bekende en gewaardeerde figuur in Esbeek. Zijn kunsttentoonstellingen in Noord-Brabant droegen bij aan zijn bekendheid en versterkten zijn band met de regio. Zo werd het niet alleen logisch, maar ook passend dat er een museum werd opgericht om zijn nalatenschap in Esbeek te eren.


De Andreas Schotel Kunst- en Wandelroute

Een rondwandeling van ruim 3 of 10 km die enkele werkplekken van de kunstenaar verkent, geïnspireerd door zijn etsen en tekeningen. De route voert u langs de werkplekken van de kunstenaar Andreas Schotel. Onderweg komt u schildersezels tegen met reproducties van zijn werk. Ook ziet u kunstwerken langs de route die zijn geïnspireerd door zijn etsen en aquarellen.


Wandel langs verschillende kunstwerken


De wandeling begint en eindigt bij Café Schuttershof, waar u dagelijks vanaf 10:30 terechtkunt voor informatie, eten en drinken. Houd er rekening mee dat een deel van de route loopt over het terrein van Brabants Landschap en Landgoed de Utrecht. Veel van deze paden zijn al eeuwenoud en daarom niet geschikt voor fietsen.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag van 11:00 tot 16:00 uur


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Gratis toegankelijk


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


0 Recensies over Andreas Schotel Museum en Wandelroute

Hoeveel sterren geef jij Andreas Schotel Museum en Wandelroute?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5




Klik hier om onjuiste gegevens van Andreas Schotel Museum en Wandelroute te melden