Museum Het Bolwerk

De grensstreek van Zeeland en Vlaanderen kent een boeiende geschiedenis. Tijdens internationale conflicten lag het gebied regelmatig in de frontlinie. Restanten van deze oorlogen zijn tot op de dag van vandaag aan weerszijden van de Vlaams/Zeeuwse grens in het landschap terug te vinden.


Museumbezoekers


Museum Het Bolwerk laat zien hoe de bewoners van de streek zich door de eeuwen heen tegen uiteenlopende vijanden hebben verdedigd. Het verhaal begint bij het Romeinse castellum in Aardenburg en eindigt bij de bunkers van de Tweede Wereldoorlog. Het zwaartepunt van de collectie ligt op de periode van de Tachtigjarige Oorlog met zijn forten, schansen en versterkte steden, bekend onder de naam Staats-Spaanse Linies. Inmiddels hebben de resterende forten en schansen hun militaire functie verloren en zijn ze getransformeerd tot prachtige natuurgebieden waar zeldzame dieren en planten goed gedijen.


In 2023/2024 staan twee mannen in de schijnwerpers die een speciale band met de regio hebben: Alexander Farnese, hertog van Parma (1545–1592) en markies Ambrogio Spinola (1569–1630). De militaire campagnes van deze Italiaanse legeraanvoerders in dienst van de Spaanse kroon, hebben de grensstreek blijvend getekend. Na een bezoek aan Museum Het Bolwerk kijk je met andere ogen naar het grensgebied!

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Vanaf 1 november 2023 tot 31 maart 2024

Woensdag t/m zaterdag van 13:00 tot 17:00 uur


Vanaf 1 april 2024 tot 1 november 2024

Dinsdag t/m zondag van 13:00 tot 17:00 uur


Gesloten op wettelijke feestdagen


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Kinderen tot 6 jaar gratis

Kinderen van 6 t/m 12 jaar €2,50 p.p.

Vanaf 13 jaar €5,50 p.p.

Museumkaart gratis


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


0 Recensies over Museum Het Bolwerk

Hoeveel sterren geef jij Museum Het Bolwerk?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5




Klik hier om onjuiste gegevens van Museum Het Bolwerk te melden