Vughts Museum

Het Vughts Museum is een knus museum dat u veel vertelt over de historie van Vught. De collectie bestaat uit een uitgebreide collectie schilderijen van onder andere Grips, Slager, Luns, Frenken, prenten, devotionalia, foto’s en een breed scala aan ambachten. Daarnaast worden er ook regelmatig wisselexposities van Vughtse kunstenaars georganiseerd. Opvallend is ook de aanwezigheid van de talrijke school- en klassefoto’s van Vughtse scholen vanaf ongeveer de jaren dertig, die altijd gretig worden bekeken door Vughtenaren die zelf, of hun kinderen, op de diverse scholen hebben gezeten.


Het museum is de laatste jaren echter meer dan ‘slechts’ een historisch museum. Zo bezit het Vughts Museum een zeer uitgebreide kunstcollectie, met meer dan 250 kunstwerken. Echter, ook de kunstwerken kennen een Vughtse inslag omdat veel werken Vught als thema hebben of van de hand zijn van Vughtse kunstenaars.

 

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 18:00 uur

Zaterdag van 10:00 tot 17.00 uur

Zondag van 12:00 tot 17:00 uur


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


0 Recensies over Vughts Museum

Hoeveel sterren geef jij Vughts Museum?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5




Klik hier om onjuiste gegevens van Vughts Museum te melden