Dagje Volendam

(4/5)  1 recensies

Altijd een keer naar Volendam willen gaan? Het vissersdorp aan het IJsselmeer, met oude huisjes, gezellige horecagelegenheden en natuurlijk de beroemde Dijk trekt jaarlijks bijna 2,5 miljoen bezoekers. 



Bezienswaardigheden

Volendam kent tal van oude gebouwen en mooie plekken die het zeker waard zijn om eens te bekijken. Zo zijn er verschillende Rijksmonumenten te vinden in Volendam. Bijvoorbeeld de Stolphoevekerk, de houten klokkenstoel met de trouwklok uit 1771 waar jonge stellen vroeger feestelijk ontvangen werden en de Coöperatieve Visafslag Sint-Vincentius in de haven.



Een oud dorp

Vergeet niet om tijdens je trip door Het Doolhof te lopen. Het oudste deel van het centrum van Volendam. De straten lopen hier zo door elkaar, dat men het Het Doolhof is gaan noemen. De authentieke huisjes en nauwe straatjes geven je het gevoel dat de tijd stil is blijven staan. Een wandeling door Het Doolhof of Oude Kom, dat dichter bij de haven ligt, is zeker een must voor een dagje Volendam. 



Winkelstraten

In Volendam is genoeg mogelijkheid om te winkelen. De winkels langs de Dijk zijn voor toeristen erg populair. Ook de Van Baarstraat is een van de gezelligste winkelstraten van Volendam. Op zaterdag is er markt op de Zeestraat, maar dan moet je wel tegen wat drukte kunnen. 




Bekijk hier alle uitjes in Volendam

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Tussen deze tijden zijn de meeste winkels geopend

Maandag 08:00 tot 20:00 uur

Dinsdag 08:00 tot 20:00 uur

Woensdag 08:00 tot 20:00 uur

Donderdag 08:00 tot 20:00 uur

Vrijdag 08:00 tot 21:00 uur

Zaterdag 08:00 tot 20:00 uur

Zondag 09:00 tot 18:00 uur


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


1 Recensies over Dagje Volendam

(Pagina 1 van 1)

 

"Leuke toeristische plek"

Debby   -   19-04-2022

19-04-2022

Trust Score:

Reageer op deze review

"Leuke toeristische plek"

Wij hebben ons enorm vermaakt toen we een dagje naar Volendam gingen. We hebben de beroemde foto in klederdracht gedaan. Dat was heel erg leuk. De voorbereiding alleen al was superleuk. En achteraf mochten we ook nog foto’s maken met onze eigen camera. Ook zijn we met de Marken expres naar Marken gevaren. Ook dat was erg mooi om rond te lopen. En dan natuurlijk alle winkeltjes en andere toeristische plekjes. Heel leuk om een keer meegemaakt te hebben.

Lees verder  


Hoeveel sterren geef jij Dagje Volendam?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5

De mooiste wandelroutes voor tijdens de lockdown

De mooiste wandelroutes voor tijdens de lockdown

Dit jaar zijn wandelingen meer trending dan ooit. Dit is natuurlijk ook niet zo gek. We kunnen niet zo heel veel meer doen tijdens deze lockdown ’s. Gelukkig heeft Fijnuit voor jou de mooiste wandelroutes op een rijtje gezet.

Lees verder...

 

33 Coronaproof uitjes voor in de Meivakantie

Meer artikelen





Klik hier om onjuiste gegevens van Dagje Volendam te melden