Museum Krona

Museum Krona bevindt zich in een groene omgeving aan de rand van Uden (Noord-Brabant), in een eeuwenoud abdijcomplex dat deels nog steeds wordt bewoond door zusters Birgittinessen. In deze unieke setting komt een van de mooiste collecties religieuze kunst van Nederland tot leven. De rijke collectie omvat onder andere een unieke groep laatmiddeleeuwse beelden van de Meester van Koudewater, evenals iconen, zilverwerken en moderne en hedendaagse kunst van onder andere Marc Mulders, Natasja Kensmil, Guido Geelen en Reinoud van Vught.


Kunst, klooster, kruidentuin

Achter de kloostermuren ligt een oase van rust in de vorm van een naar middeleeuws voorbeeld aangelegde kruidentuin. Hier kunnen bezoekers wandelen en genieten van de rustgevende sfeer, waarbij de geuren en kleuren van meer dan 150 planten en kruiden de zintuigen prikkelen. Geniet van een kopje koffie met gebak of een lunch op het terras van museumcafé De Refter, met uitzicht op de kruidentuin.

 

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Prijzen

Volwassenen €11,00

Studenten €8,00

Kinderen tot 18 jaar gratis

Museumkaart gratis


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


0 Recensies over Museum Krona

Hoeveel sterren geef jij Museum Krona?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5




Klik hier om onjuiste gegevens van Museum Krona te melden