Fietsen op de rails

(1.7/5)  3 recensies

Met ‘Fietsen op de Rails’ beleef je het natuurgebied Holtingerveld op een wel heel bijzondere manier. Je fietst op een railfiets, die gemaakt is van het onderstel van een originele kiplorrie, over smalspoor langs allerlei bezienswaardigheden. Smalspoor, of veenspoor, is 60 centimeter breed. Dit in vergelijking met normaal spoor, zoals gebruikt door de NS, die 1,40 meter breed is. Door de bouw van het spoor, kan deze zonder ondergrondversterking op een willekeurige ondergrond geplaatst worden. Dat maakt het spoor mobiel en aanpasbaar. De kiplorries komen van oorsprong uit Tsjechië. Aldaar werden ze gebruikt in de zoutmijnen.


Het 2,6 kilometer lange smalspoortraject loopt van Vlinderparadijs Papiliorama tot aan de oude Schaapskooi in Holtinge, dwars door het natuurgebied met een zeer bijzondere geschiedenis. Onderweg kom je bijzonderheden tegen als grafheuvels, bomkraters, restanten van rolbanen van een vliegveld en zandverstuivingen. Het vliegveld, genoemd Fliegerhorst Havelte, was een militair vliegveld dat tijdens de bezetting van Nederland in de Tweede Wereldoorlog is aangelegd door de Duitsers. Er zijn honderden bommen op het vliegveld gegooid, onder meer in 1944 en 1945. Ondanks deze verwoestende methode zijn er nog steeds restanten duidelijk aan te treffen langs de route. Zo kun je bijvoorbeeld nog meerdere verdedigingswallen van de hangars zien. En dat alles te midden van een prachtig stuk natuur. Zo’n beleving ga je niet snel ergens anders vinden.


‘Fietsen op de Rails’ is bovendien geschikt voor iedere leeftijd en de attractie is toegankelijk voor mensen die in een rolstoel zitten of slecht ter been zijn. Voor deze groep zijn er grotere “veenkarren” beschikbaar, waar ook een rolstoel op past. Zo kan iedereen op een leuke manier de rijke historie van natuurgebied het Holtingerveld ontdekken.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Iedere dag kan er gestart worden om 09.30 uur, 11.30 uur en 13.30 uur. In de zomermaanden kan er ook gestart worden om 15.30 uur.


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Railfiets 2 personen is €18,-

Railfiets 4 personen is €30,-


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


3 Recensies over Fietsen op de rails

(Pagina 1 van 1)

 

"Viel erg tegen en geld echt niet waard"

M. Wink   -   29-08-2022

29-08-2022

Trust Score:

Reageer op deze review

"Viel erg tegen en geld echt niet waard"

Wij dachten dat het leuk was.... Achteraf kunnen we er wel om lachen maar wat een 5 km lange martelgang! Slecht voor je lijf; het zit/ligt voor geen meter, je hangt er scheef in, je trapt je rot, fiets voor ons liep de ketting af. Je betaald er ook nog es €9,00 p.p. voor. Geen aanrader, tenzij je jezelf wilt straffen. 😉

Lees verder  


"Geen aanrader"

Peter   -   18-09-2021

18-09-2021

Trust Score:

Reageer op deze review

"Geen aanrader"

Op de site worden mooie beloftes gedaan: “Onderweg kom je bijzonderheden tegen als grafheuvels, bomkraters, restanten van rolbanen van een vliegveld en zandverstuivingen.” Het enige wat we hiervan gezien hebben zijn de zandverstuivingen, maar daar hoef je niet voor op de rails fiets te gaan zitten want er lopen genoeg gewone wandel en fietspaden langs de route. Verder was het personeel niet perce vriendelijk, er werd vantevoren alleen even een zeer korte en praktische uitleg gegeven over hoe de railfiets werkt, maar niet even een leuk en spontaan welkom. Mijn conclusie is dat het een hoop geld is voor deze toch wat tegen vallende activiteit. Ik zou het niet aanraden.

Lees verder  


"Niet voor kinderen"

thea vaassen   -   09-07-2020

09-07-2020

Trust Score:

Reageer op deze review

"Niet voor kinderen"

Kinderen rond de 12 kunnen niet zelf fietseb


Hoeveel sterren geef jij Fietsen op de rails?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5




Klik hier om onjuiste gegevens van Fietsen op de rails te melden