Museumtuin 't Olde Ras

Een groep enthousiastelingen (die met lede ogen het enorme fruitrassenarsenaal zag verdwijnen) richtte in 1992 de stichting op om de fruitteelt te stimuleren en nieuw leven in te blazen, waarna het geheel in een stroomversnelling raakte. Een museumtuin werd aangeplant en een museum met oude fruitteelt gereedschappen kwam tot stand.




De museumtuin en het Museum 't Olde Ras

Op het bijna 1,5 ha grote terrein staan de fruitsoorten aangeplant die ooit op Nederlandse bodem hebben gestaan. Ruim 3000 bomen in meer dan 1500 fruitrassen staan in de museumtuin. Fruitsoorten als appels, peren, kersen, pruimen, kweeperen, Japanse peren, mispels, sierfruit, bessen, moerbei, noten, amandel, perziken, abrikozen, wilde pruimen en kerspruimen. De bomen zijn opgekweekt in alle vormen zoals, hoog- en laagstam, struik, spil, lei- en vormbomen en parasolbomen.


Zo kan een ieder hun geliefde boomsoort en vorm bekijken en een mooi ras uitzoeken in de kwekerij. Het museum bevat vele oude en bijzondere fruitteeltgereedschappen.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Dinsdag t/m zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur

Van mei t/m oktober op dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 14:00 uur


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Volwassenen €3,00 p.p.

Kinderen gratis


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


0 Recensies over Museumtuin 't Olde Ras

Hoeveel sterren geef jij Museumtuin 't Olde Ras?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5




Klik hier om onjuiste gegevens van Museumtuin 't Olde Ras te melden