Meppel Speeltuinen


Review: Plaswijckpark unieke speel- en dierentuin in Rotterdam

Plaswijckpark is niet een buitenspeeltuin, ook niet een binnenspeeltuin en ook geen dierentuin of waterpretpark. Nee het is het allemaal in èèn. Maar wat doet dit met de kwaliteit?

13 tips: Wat te doen met dit mooie weer

Het is prachtig weer! Daarom hebben wij voor jou deze geweldige dagje uit tips voor jong en oud. Deze tips bezorgen jou en je familie veel plezier en vooral veel verkoeling!

5 Redenen om zwem- en speelparadijs de Scheg te bezoeken

Bij Belevingscentrum de Scheg kun je terecht voor veel verschillende activiteiten voor jong en oud. Wij geven je 5 redenen voor een bezoek aan zwem- en speelparadijs de Scheg.

Dinoland

In Dinoland Zwolle kunnen kinderen tussen de 2 en 14 jaar oud leren, ontdekken en spelen tussen de dino's. Er is zowel binnen als buiten van alles te beleven. Dus ook met regen kun je je bij Dinoland prima vermaken!   Test je kennis met de Dino-speurtocht en ontdek alle dinosaurussen die verspreid staan over het park. Speel in de overdekte speelhal vol met speeltoestellen en interactieve games, eet een hapje in het restaurant, graaf een dinoskelet uit, ga op onderzoek uit in het Paleolab, beklim het klimparcours, speel een potje minigolf of leef je uit in de speeltuin!   Bekijk ook: Wat valt er te beleven in Dinoland binnen Wat valt er te beleden in Dinoland buiten

Park Oikos

Park Oikos is een uniek Familie Park dat zich met niets laat vergelijken. Zo is er een Drakenwereld welke worden bijgestaan door een groep echte levende wolven. Naast de draken en de wolven zorgen ook het minidierendorp, de enorme bloemenschommels, het reuzenganzenbord, de bijzondere sprookjesdieren, en alle andere verrassingen die Park Oikos bezit, voor een geweldige ervaring. Tot slot is er een indianentipi, waar je in overleg broodjes kunt bakken en een indianendans kunt instuderen.   Bekijk ook: Helaas Park Oikos sluit bijna haar deuren

Kabouterland

In het hart van het Drentse dorpje Exloo ligt Kabouterland. Een leuke dag uit vol met kabouters, trollen, dieren en volop speelgelegenheid in diverse speeltuinen zowel binnen als buiten. Ga jij mee op avontuur? Dolend door een geheimzinnig konijnenhol kun je de kabouters van dichtbij bespieden. Maak een spannende tocht door de trollengrot, loop via een overdekt wandelpad langs bijzondere planten en leuke kleine exotische dieren naar de raadselachtige kasteelruïne.

AANBEVOLEN

Speelboerderij De Drentse Koe

De Drentse Koe is een echt boerenbedrijf in Ruinerwold en is daarnaast uitgegroeid tot een volwaardig recreatie bedrijf. Op de boerderij is een Melkveebedrijf gevestigd, welke beheerd wordt door Erik en Lydia van der Linde. De 70 koeien worden gemolken met een melkrobot waar zowel kinderen als volwassenen naar kunnen kijken. Van een gedeelte van de melk maakt Lydia heerlijk "Drentse Koe IJs". Het ijs wordt verkocht bij campings, restaurants, vanuit de ijscokar en natuurlijk op onze boerderij zelf. Naast de boerderij is een speeltuin aangelegd met een "boerenthema".   Bij ons kunnen kinderen heerlijk buiten spelen met nog een heus "boerengevoel". Rondrijden op een trekkertje, dieren aaien, springen en klimmen in de grote Speeltuin of een potje waarachtig Boerenbiljarten. Met de Familiefiets is het mogelijk om samen met de kinderen een tocht te maken door de omgeving van Ruinerwold. En als de mais er weer staat kunt u een stapje wagen in ons gezellige Maisdoolhof.

Ballorig Meppel

Bij Ballorig Meppel zijn er heel veel leuke dingen te doen! Je kunt er springen op de mega trampoline, uitrazen in de toffe voetbalkooi en klimmen op de reusachtige klimrekken. Voor de allerkleinsten is er een speciaal peutergedeelte en er is gratis wifi voor de ouders. Door de ruime en overzichtelijke opzet is het leuk, maar vooral ook veilig.   Bekijk ook: 7 Redenen om een Ballorig speeltuin te bezoeken

Zippa Zebra

Jullie avontuur kan beginnen, in een van de mooiste indoor speelparadijs van Nederland! Vermaak je in de luchtkussens, ballenbaden, glijbanen, tokkelbanen, slingertouwen, apenkooi, klimtoestellen en in de schietkooi. Race op het fietscircuit of op het scootercircuit, spring op de trampolines, ravot in de peuterhoek, dans in de disco en griezel in het spookhuis.   Het speelparadijs is een echte jungle met planten, camouflagenetten, bananenbomen, knuffelbeesten, ga zo maar door. De jungle is onlangs uitgebreid met een dubbele rodelbaan van 15 meter lang waar je met een sleetje af kunnen zoefen. Ook hebben ze nog een klimwand voor de wat oudere kinderen, een voetbalkooi en de peuterhoek, deze is vergroot met een Mega Lego bouwhoek.