Utrecht


TIP

Het Spoorwegmuseum

Stap in de wondere wereld van de trein in Het Spoorwegmuseum! Het oude Maliebaanstation is de poort tot het Spoorwegmuseum. Marmeren vloeren, kroonluchters, een koninklijke wachtkamer, wat je noemt reizen in stijl. In het museum zijn vier verschillende werelden gemaakt. Ga mee op ontdekkingstocht langs kolossale stoommachines of neem een kijkje in een echte locomotief. Ontdek de vier werelden van Het Spoorwegmuseum!

TIP

Kartfabrique

Nog geen beoordeling

De Kartfabrique in Utrecht staat garant voor een dag vol plezier. In een oude mengvoederfabriek vind je een racecircuit, een lasergame-arena en een cellencomplex genaamd Prison Island. Neem plaats achter het stuur van de kart en geef plankgas op het parcours. Voor de scherpschutters is er een kolossale lasergame-arena met drie verdiepingen.   En voor avonturen- en puzzelliefhebbers is er sinds kort Prison Island, een cellencomplex met 24 cellen waaruit je moet ontsnappen door het oplossen van mentale en fysieke puzzels: een mix tussen Fort Boyard en Escape Room dus. Als je op het einde van de dolle rit honger hebt gekregen, kan je genieten van een buffet of driegangenmenu in Het Ketelhuis.

Nijntje Museum

Het nijntje museum is de wereld in het klein. In tien themaruimten ontdekken peuters en kleuters stap voor stap de wereld om hen heen. De prentenboeken van Dick Bruna zijn de inspiratie voor deze werelden. Zo is er het huis van nijntje, de dokter, de dierentuin, noem maar op. Kinderen stappen hier écht in de wereld van nijntje en haar vriendjes.   Bekijk ook: Alles wat je moet weten over het nieuwe Nijntje museum   Wereldwijd is er één Utrechts kunstwerk beroemder dan de Rietveldstoel en dat is Dick Bruna's nijntje, het konijntje dat Bruna in 1955 ontwierp. Nijntje is in 50 jaar tijd uitgegroeid tot een internationale bekendheid, niet alleen als personage in kinderboeken maar ook als design icoon. De boeken van Dick Bruna zijn vertaald in meer dan 40 talen en er zijn bijna 85 miljoen exemplaren verkocht.   Museumcafé Het museumcafé is dé plek voor een heerlijke kop koffie,  een stukje taart of een lekkere lunch. Voor de kleintjes is er ruime keuze uit, bijvoorbeeld, biologische sapjes, nijntje-broodjes en nijntje-pannenkoeken. Ook het café deelt het nijntje museum met het Centraal Museum.   Bekijk ook: Video: Zie wat er te beleven is in het Nijntje Museum

Jumpsquare

Jumpsquare brengt Jumpen naar een hoger niveau. De mogelijkheden van Jumpen zijn eindeloos. Jumpsquare biedt een grote Fun Area (aaneengeschakelde trampolines) en Powertrampolines. Ook vind je bij Jumpsquare een Slackline (balanceren op een gespannen lijn boven een foampit) en nog veel meer!   In het park van ruim 2.000 m2 draait alles om stunten, lef en creativiteit in je bewegingen. Dit alles uiteraard onder het toeziend oog van de Jump Masters. Dit zijn professionele Jumpers, die bij elk onderdeel toezicht houden. De Jump Masters zijn allemaal in het bezit van een EHBO-diploma. Zij letten niet alleen op je veiligheid, maar laten je ook graag zien hoe je nog hoger springt of vettere moves maakt.   Bekijk ook: 9 Redenen om bij Jumpsquare te Jumpen Video: Wat kun je doen in Jumpsquare?

KidZcity

KidZcity is het grootste indoor attractiepark van de randstad! Boordevol leuke en spannende attracties voor kinderen tot 12 jaar en hun ouders.   Bij KidZcity zijn de spannendste, origineelste en leukste attracties te vinden die je je maar kunt voorstellen. Deze attracties zijn verspreid over 5000 m2! Klimmen, glijden, rijden, botsen, zweven, spelen, schieten en kruipen. Het kan allemaal in KidZcity! Veilig en hygiënisch. Daar zorgen ze in KidZcity wel voor!   Terwijl de kinderen zich vermaken kunnen de volwassenen zich terugtrekken in het gezellige restaurant of een oogje in het zeil houden op een van de comfortabele zitjes. Mee in de lasergame, Timekeeper, zweefmolen of botsauto's mag natuurlijk ook!

Centraal Museum Utrecht

Het Centraal Museum laat zien dat Utrecht al eeuwenlang geldt als voedingsbodem voor artistiek en cultureel talent van nationaal en internationaal niveau. Zo beschikt het oudste stedelijk museum van Nederland over de grootste collectie Rietveld-objecten ter wereld en toont het werk van de wereldberoemde Dick Bruna. Ook de collectie oude meesters met onder andere werken van Jan van Scorel, Abraham Bloemaert en Hendrick ten Brugghen is zeer de moeite waard. Naast het werk van al deze Utrechtse iconen biedt het Centraal Museum een overzicht van 2000 jaar turbulente geschiedenis, maar staat ook het nu centraal met actuele mode, vormgeving en beeldende kunst.

Geertje's Hoeve Haarzuilens

Geertjes Hoeve is een dependance van het succesvolle boerderij 't Geertje gelegen in Zoeterwoude waar al sinds 1982 stad met platteland wordt verbonden. Rick (opgegroeid op boerderij 't Geertje) opent samen met zijn vriendin Anne in april 2014 Geertjes Hoeve met hetzelfde doel: stad met platteland verbinden. De dieren, de boerderijwinkel en in de toekomst ook restaurant 'de lage hoeve', maakt een bezoekje aan de boerderij zeker de moeite waard.

Escape Room Mysterium

Nog geen beoordeling

Geen tijd te verliezen! Volg de clues, kraak de code’s en verdien je vrijheid. Je hebt maar één uur dus wees snel. Ben je slimmer, beter en sneller dan de rest? Kom met je vrienden, familie of collega’s en beleef één van de leukste uitjes ooit. Ik daag je uit.   Lukt het je binnen de tijd om de sleutel te vinden? Mysterium is een wereld vol verborgen raadsels, bijzondere technische uitdagingen en creatieve oplossingen. Makkie? Dat hoop ik voor je...

Domtoren Utrecht

Nog geen beoordeling

Symbool van de stad Utrecht. 465 treden en ruim 112 meter hoog. De hoogste kerktoren van Nederland met een adembenemend uitzicht over de hele stad en de regio. Maar ook een romantische trouwlocatie en de meest inspirerende vergaderplek. Dat is de Domtoren!   Het beklimmen van de toren is een ‘must’ als je in Utrecht bent; in alle seizoenen is het uitzicht vanaf de transen op 70 en 95 meter spectaculair!

Museum Speelklok

Nog geen beoordeling

Stap in de wondere wereld van de zelfspelende muziekinstrumenten en laat je verrassen door vrolijke muziek! Al doende en al luisterend leer je meer over de verhalen achter alle instrumenten: van het kleinste speeldoosje tot de grootste dans- en draaiorgels. Hoor de instrumenten live spelen tijdens de Muzikale Rondleiding die ieder uur plaatsvindt, of ga zelf op onderzoek uit in de Museum Expeditie. Je beleeft het in Museum Speelklok: het vrolijkste museum van Nederland!

Escape Room Gajes in de Bajes

Nog geen beoordeling

De real-life escape room is gevestigd in de oudste cellulaire gevangenis van Nederland gelegen in de binnenstad van Utrecht. Laat je opsluiten, ervaar hoe het is om achter slot en grendel te zitten en probeer binnen een uur te ontsnappen met behulp van je medegevangenen. De cel is zo ingericht dat je met behulp van hints, tips en tricks steeds dichter bij je escape komt. Gebruik je eigen kennis en inzicht, vertrouw op je lotgenoten en werk goed samen!   De escape room is gebaseerd op het verhaal van Gerrit Boef. Gerrit is een historisch figuur die in zijn leven vele malen heeft ingebroken maar ook een meester was in uitbreken! Tijdens het spel word je ondergedompeld in het verhaal van Gerrit Boef die ook uit deze Utrechtse gevangenis wist te ontsnappen.   Gajes in de Bajes hecht veel waarde aan de theatrale aspecten rondom het spel. Hierdoor word je in het verhaal gezogen en is de ervaring levensecht. Het verhaal van Gerrit Boef en de Wolvenburg gevangenis is zo realistisch mogelijk in het spel verwerkt. De adviesleeftijd is dan ook 16 plus. Op basis van grondig onderzoek in het Utrechtse archief hebben ze een spel ontwikkeld waarin jij in de huid van een gevangene kruipt en wordt opgesloten door de cipier! Ervaar, voel en beleef!

Universiteitsmuseum Utrecht

Nog geen beoordeling

Ga op onderzoek uit en ontdek de wetenschapper in jezelf in het Universiteitsmuseum Utrecht. Interessante en vreemde voorwerpen zoals opgezette dieren, skeletten en een deeltjesversneller geven een beeld van wetenschap en onderwijs van de Universiteit Utrecht. Museumtuin de Oude Hortus is een verrassend stuk groen midden in de stad. Elk seizoen is hier iets anders te zien. Je vindt er exotische bomen en planten zoals de Ginkgo biloba en de Victoria amazonica.

De Vechtsebanen

Nog geen beoordeling

Iedereen is welkom bij De Vechtsebanen om op elk niveau plezier te beleven aan het schaatsen. Gezinnen met kinderen kunnen zich uitleven en de fijne kneepjes onder de knie proberen te krijgen, terwijl de sportieve schaatser serieus zijn rondjes maakt en op techniek en conditie traint.   Het ijsbaancomplex bestaat uit een semioverdekte 400 meterbaan en een ijshockeystadion. Beide banen zijn voor iedereen toegankelijk. Op de 400 meterbaan, waar dit seizoen het Nederlands Kampioenschap Marathon wordt verreden, schaatsen de ervaren langeafstandsrijders naast de beginnende marathonkampioenen.   In het ijshockeystadion kan geoefend worden op mooie rondjes en stoer achteruitrijden. In dit stadion worden ook de wedstrijden van onze ijshockeyclub gespeeld en shorttrackwedstrijden, kunstrijdwedstrijden en curlingwedstrijden gehouden. Het ijsbaancafé, tussen de ijshockeybaan en de 400 meterbaan, is dé plek voor een lekkere snelle snack en een drankje. Even rustig bijkomen doe je met een hapje en drankje in de sportsbar.

De Pretfabriek

Nog geen beoordeling

In Woerden staat een té gekke fabriek. De Pretfabriek. Wat maken ze daar? Juist, pret! Pret voor tien zelfs. Een indoor speeltuin met glijbanen, klimdoolhoven, kinderworkshops en nog véél meer. Wie rondkijkt waant zich soms heel even in Sjakie’s chocoladefabriek. En dat is niet voor niets. Want je kunt er ook nog eens lekker smullen van overheerlijke en gezonde drankjes en hapjes. Het is dé plek voor verjaardagspartijtjes, schooluitjes of gewoon fun met vriendjes of vriendinnetjes. En misschien wel dé plek voor de mama en papadag. Bovendien zijn er hartstikke leuke themafeestjes en happy hour momenten.   Terwijl de kinderen zich helemaal uitleven, kunnen ouders lekker werken of loungen met tijdschriften, Wifi en een drankje en een hapje. Natuurlijk met zicht op de speelvloer. Iedereen dus blij!   De fabriek is uitstekend bereikbaar, heeft ruim voldoende parkeergelegenheid. Dus kom snel naar De Pretfabriek. Van woensdag tot en met zondag draaien ze op volle toeren!

Romeinse vaartocht Woerden

Nog geen beoordeling

Bent u op zoek naar een onvergetelijk, cultureel uitje met uw vrienden, familie, clubleden of collega’s? De diverse groepsarrangementen kunnen op alle dagen van de week worden geboekt, waarbij er verschillende vaarroutes mogelijk zijn.   Met de twee schepen, de Per Mare ad Laurium, een reconstructie van een Romeins vrachtschip (capaciteit 36 gasten), en de Fiducia, een Romeinse punter (capaciteit 12 gasten), zijn er arrangementen voor elke groepsgrootte. Op basis van uw wensen en de samenstelling van uw groep wordt er voor u een programma op maat gemaakt.   Tijdens alle arrangementen vertellen de gidsen u over de Romeinse scheepsbouw, het leven langs de noordgrens van het Romeinse Rijk (de Limes) en de geschiedenis van vestingstad Woerden.

Escape This Room

Nog geen beoordeling

Escape This Room heeft 2 verschillende escape rooms. De kamers zijn gebouwd rond het "flow experience" concept. Vrij vertaald uit het Engels houdt dit in dat je  volledig gefocust bent op de activiteit, je helemaal gaat voor het doel van de activiteit en veel plezier beleeft aan de activiteit. Je gaat er dus volledig in op!

Museum AAMU

Nog geen beoordeling

Het Museum voor Hedendaagse Aboriginal Kunst oftewel het AAMU presenteert elk jaar twee nieuwe tentoonstellingen. Naast deze tijdelijke tentoonstellingen is op de tweede verdieping een permanente opstelling van kunstwerken uit de museumcollectie te zien. Hier ontdekt u welke diversiteit aan stijlen er is in Aboriginal kunst en de verschillende kunstenaars en stijlkenmerken per regio. Op de begane grond kunt u starten met een introductiefilm die een uitgebreide inleiding biedt in de geschiedenis van de Aboriginal cultuur en ontwikkelingen in Aboriginal kunst.

Zwembad De Kwakel

Nog geen beoordeling

Kom heerlijk zwemmen in Zwembad De Kwakel! In het recreatiebad met een aangename watertemperatuur van ca. 30 graden kunt u heerlijk ontspannen. Op de 64 meter lange glijbaan kunt u helemaal los gaan! Ook is er een buiten-uitzwembad, een bubbelbad en zijn er hot-whirlpools. Natuurlijk is er ook aan de kleintjes gedacht: Voor peuters en kleuters is er een aparte waterspeelhoek.

Stairway

Nog geen beoordeling

Stairway streeft naar een perfecte combinatie van betaalbaar, eerlijk en lekker eten. Dit doen ze door zeer bewust te zijn waar alle producten vandaan komen. Stairway werkt met lokale, verse producten. Zo komt het vlees uit de omgeving van de Utrechtse Heuvelrug en langs de uitwaarden van de Rijn.

Vechtstreekmuseum

Nog geen beoordeling

Het Vechtstreekmuseum werd in 1994 gesticht als Museum Maarssen dat op zijn beurt voortkwam uit de gemeentelijke oudheidkamer. Het museum is gevestigd in de voormalige buitenplaats Silverstein die in 1744 werd verbouwd tot koetshuis van Goudestein, gelegen in het mooie park van Goudestein, aan de romantische rivier de Vecht.   Sinds zijn oprichting richt het museum zich op het rijke cultuurhistorische verleden van de Vechtstreek. In de loop der jaren werden door het museum en zijn enthousiaste vrijwillige medewerkers een aantal boeiende tentoonstellingen gerealiseerd. Voorbeelden hiervan zijn de tentoonstellingen over Willem van Leusden, over het Amsterdam-Rijn-kanaal, over het Joods verleden van de regio, de gemeentelijke schatkamers, het industriële verleden van onze regio, de "Zeven wereldwonderen van Stichtse Vecht", archeologische vondsten die tijdens het baggeren in de Vecht aan het licht kwamen, "Topstukken rond de buitenplaats", en de fototentoonstelling "Vechtstreek in beeld". Bijzonder succesvol was ook de tentoonstelling "Aanschouw de Lusthoven aan de Vecht", in het jaar van de buitenplaatsen 2012.

Museum Catharijneconvent

Nog geen beoordeling

Museum Catharijneconvent is het nationaal museum voor christelijke kunst, cultuur en geschiedenis. Met presentaties en educatieve projecten, die gebaseerd zijn op een belangwekkende collectie, vertelt het museum het publiek het rijkgeschakeerde kunst- en cultuurhistorische verhaal van het christendom in Nederland. Vanuit de rol van kenniscentrum voor christelijk erfgoed ontwikkelt en deelt het museum kennis met het publiek, scholen, kerk- en kloostergemeenschappen, erfgoedbeheerders, universiteiten en musea met religieuze (deel)collecties.

Museum van Zuilen

Nog geen beoordeling

In het Museum van Zuilen vindt u een veelheid aan artikelen die in meer of mindere mate te maken hebben met de geschiedenis van de voormalige gemeente Zuilen, de gemeente die per 1 januari 1954 werd geannexeerd door Utrecht.

Speeltuin Griftstede

Nog geen beoordeling

Leuke speeltuin met diverse toestellen voor kinderen. O.a. een kabelbaan, speeltorens, zweefmolen en meer. De speeltuin grenst aan de kinderboerderij. In het park is tevens een skatelandschap waar met skateboard of skeelers gereden kan worden.

City Movies

Nog geen beoordeling

Omschrijving De City Movies bioscoop (hoek Voorstraat en Drift) is bereikbaar vanaf het Centraal Station met bus 2, 3, 4, 11 en 50, uitstappen op het Janskerkhof op 3 minuten lopen van de bioscoop. U kunt parkeren op de Plompetorengracht, op het Janskerkhof of in parking 'Kruisstraat'.   De kassa is minimaal een halfuur voor aanvang van de (eerste) voorstelling geopend.