Oostendorper Watermolen

(4/5)  1 recensies

De Oostendorper watermolen is gebouwd in 1548. Het is een dubbele waterradmolen; op de rechter oever staat een korenmolen met twee raderen en op de linker oever een oliemolen met één rad. Het is juist deze combinatie die de molen zo bijzonder maakt.


In 1946 werd de oliemolen door hoog water geheel weggeslagen en daarna in 1950 gerestaureerd. Sinds 1946 is de molen eigendom van de gemeente Haaksbergen. Na een grondige restauratie in 1987-1988 is de molen in zijn oorspronkelijke staat hersteld en in mei 1988 door heer Winsemius, oud-minister van Volkshuisvesting, voor het publiek opengesteld.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Van 1 april tot 1 oktober

Woensdag en zaterdag 14.00 tot 17.00 uur

Gids aanwezig voor rondleiding


Van 1 oktober tot 1 april

Woensdag en zaterdag 14.00 tot 16.00 uur


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Toegang volwassenen €2,00

T/m 12 jaar €1,00


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


1 Recensies over Oostendorper Watermolen

(Pagina 1 van 1)

 

"Prachtige authentieke watermolen"

Wouter   -   01-03-2021

01-03-2021

Trust Score:

Reageer op deze review

"Prachtige authentieke watermolen"

Tijdens een gezellige wandeltocht met een lekker zonnetje zijn we in onze route langs de Haaksbergen watermolen gelopen. Zowel de watermolen als de directe omgeving eromheen is een prachtig stukje bewaard oud Nederlands. Alles ziet er prachtig verzorgd en authentiek uit. Helaas zijn we niet in de molen geweest, wat buiten de lockdown om zo'n 2 tot 3 keer per week mogelijk is. Wel hebben we van horen en zeggen dat dit ook heel indrukwekkend is. Dus of je nu de route erlangs loopt of zelfs even een kijkje neemt in de molen mooi en leuk is het sowieso.

Lees verder  


Hoeveel sterren geef jij Oostendorper Watermolen?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5




Klik hier om onjuiste gegevens van Oostendorper Watermolen te melden