Discovery Museum

Discovery Museum (voorheen Columbus, Cube en Continium) is het grootste museum voor wetenschap en technologie in Zuid-Nederland. Een ideaal dagje uit voor iedereen die nieuwsgierig is! In dit museum staat alles in het teken van de thema’s aarde, wetenschap, techniek en design. Reizend door verleden, heden en toekomst leer je over de vraagstukken van deze tijd, ga je verbanden zien, word je verrast en zul je met meer kennis en vol inspiratie het museum weer verlaten.




Discovery Museum herbergt een grote diversiteit aan activiteiten: naast interactieve (wetenschaps)exposities, adembenemende en unieke films (bijvoorbeeld met een unieke kijk op de aarde), tentoonstellingen over innovatieve producten en design en hands-on workshops, bieden ze ook creatieve labruimtes waar je zelf – of met begeleiding - aan de slag kunt gaan.




In Discovery Museum kun je ook de interactieve expositie ‘Stad in de Steigers’ bezoeken. In deze 800 m2 grote expo steek je de handen uit de mouwen tijdens het bedenken, ontwerpen en bouwen van een stad. Spelenderwijs leer je alles wat er bij gebiedsontwikkeling komt kijken. Zo ontdek je op een actieve manier de onderliggende structuren van Parkstad en maak je kennis met de projecten van IBA Parkstad.




Deze nieuwe fototentoonstelling ‘Planet or Plastic?’ toont een indrukwekkende verzameling journalistieke foto’s, ontwikkeld in samenwerking met National Geographic. Zo is plastic in al haar verschijningsvormen zien: van de productie tot gebruik en hoe we het overal op de wereld terugvinden als zwerfafval. De expositie toont ook foto’s hoe wetenschappers het probleem van plastic in kaart brengen en oplossingen bedenken voor de vervuiling van onze oceanen. Hoe gaan we bewuster om met plastic op onze planeet?




Ook de nieuwste editie van Showroom Limburg is deze zomer te bezoeken en vormt een actuele dwarsdoorsnede van de creatieve sector in en uit Limburg. De eigentijdse, innovatieve ontwerpen in de expositie zorgen bijvoorbeeld voor de vereeuwiging van Chriet Titulaer, dat dementerenden over een kompas beschikken dat altijd naar huis wijst en dat een ziekte in essenbomen resulteert in duurzame meubels.


Kortom, Discovery Museum is de plek bij uitstek om in het verleden te duiken, het nu te ervaren en te leren hoe de toekomst eruit kan zien. Je hebt niet alleen een dag plezier maar je wordt ook een ervaring rijker over hoe we samen onze wereld mooier kunnen maken.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Dagelijks geopend van dinsdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

T/m 4 jaar gratis

5 t/m 17 jaar € 13,50

Vanaf 18 jaar €16,50

Museumkaart gratis


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


0 Recensies over Discovery Museum

Hoeveel sterren geef jij Discovery Museum?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5

Valentijnsdag: 10 Tips voor een romantisch dagje uit

Valentijnsdag: 10 Tips voor een romantisch dagje uit

Op 14 februari is het Valentijnsdag de dag om je geliefde te verrassen met een romantisch uitje. Maar ook op elke andere dag van het jaar kun je hem of haar natuurlijk verrassen.

Lees verder...

 

Meer artikelen





Klik hier om onjuiste gegevens van Discovery Museum te melden