Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet

Verlopen - Klik hier voor actuele activiteiten

 

Anno 2023 is het maken van een foto bijna net zo vanzelfsprekend als drinken, eten en slapen. De meeste mensen hebben wel een mobiel met camera bij zich. Maar toch is dat niet altijd zo geweest. Fotografie bestaat wereldwijd nauwelijks 200 jaar. In Nederland pas sinds ongeveer 1860. En in Coevorden? Fotografie zette hier voet aan wal in de laatste jaren van de 19e eeuw. Een slordige 125 jaar geleden.


In de beginjaren van de fotografie zijn het de rondtrekkende fotografen die Coevorden vastleggen. Vanaf 1900 vestigen zich de eerste zelfstandige fotografen in de stad. Ongeveer dezelfde periode als de ontmanteling van de actieve vesting. Toch bestaan er maar weinig afbeeldingen van de wallen, de kazernes en de Bentheimerpoort met zijn leeuwenkoppen. Kennelijk hadden de fotografen in die tijd oog voor andere zaken.


De tentoonstelling ‘Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’ laat zien welke ontwikkeling de fotografie in Coevorden heeft doorgemaakt. En er wordt laten zien wie de fotografen waren in de vestingstad. En hoe Coevorden de afgelopen 125 jaar is veranderd. Bij de tentoonstelling is een gratis speurtocht voor kinderen.


De tentoonstelling ‘Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’ is te bezoeken van 31 maart t/m 24 september 2023.


Terug


Klik hier om onjuiste gegevens van Stedelijk Museum Coevorden te melden