Agenda Ruïne van Brederode

Gouden Eeuw Feest Brederode

Verlopen - Klik hier voor actuele activiteiten

 

Op vrijdagavond 24 en zaterdag 25 augustus Het Gouden Eeuw Feest Brederode van de rijkste heer van Brederode: Johan Wolfert. Hij was opperbevelhebber van het Staatse leger en zwager van de Prins van Oranje. Hij kreeg maar liefst 21 wettige kinderen bij zijn twee vrouwen. Hoe kon het dan toch gebeuren dat het geslacht Brederode is uitgestorven? In het Gouden Eeuw Weekend kan iedereen genieten van de luister en de teloorgang van één van de machtigste families in Nederland.

 

 

Op vrijdagavond zitten Johan Wolfert van Brederode en zijn twee vrouwen, Anna Johanna van Nassau-Siegen en Louisa van Solms-Braunfels, aan een verrukkelijk Dessertbanket in de Torenkamer, waar ook het verhaal van de Ruïne ‘opgedist’ wordt. Reserveer tijdig voor het Dessertbanket en wie weet bent u straks een van de tafelgasten. En wat dacht u van een korte rondleiding door het sfeervol verlichte ‘kasteel’? Gaat u mee op zoek naar de verdwenen Ridderzaal? Op het podium in de Binnentuin voert vrolijkheid de boventoon. De dochters van Johan van Brederode, Treesje en Amélie, hebben de Orde van de Vrolijkheid opgericht als satire op de Orde van het Gulden Vlies. Zowel mannen als vrouwen zijn welkom bij de Orde, een unicum in die tijd. M.m.v. leden van de theatergroep Plug In.

 

Op zaterdag 25 augustus is het Gouden Eeuw Kinderfeest waar kinderen een pannenkoek kunnen verdienen met verschillende activiteiten zoals schermen en schietklaar maken van een kanon. Onder leiding van Couturier Anna Rotteveel kunnen kinderen tussen 12.00 – 15.00 uur galakleding ontwerpen voor de 77 barbieprinsessen en prinsen. Met natuurlijk aansluitend een tentoonstelling en verkiezing van de mooiste galakleding. Heb je al een mooi kledingstuk ontworpen dan mag je deze ook meenemen! Ook maken kinderen kans om één van de eenentwintig kinderen van Johan Wolfert te worden. Deze kinderen krijgen natuurlijk gouden munten als zakgeld!

 

Het Gouden Eeuw Feest is op vrijdagavond van 19.00 tot ca. 22.30 uur en zaterdag van 11.00 – 17.00 uur.

Entree vrijdag 24 augustus: € 15,- incl. dessertbanket, € 7,50 zonder dessertbanket. Graag reserveren via hoenu.nl regio Haarlem.

Entree zaterdag 25 augustus: € 6,-, kinderen 4 t/m 11 jaar € 4,-, kinderen t/m 3 jaar gratis.


Terug


Klik hier om onjuiste gegevens van Ruïne van Brederode te melden