Agenda Maritiem Museum

Opa- & Oma weekend bij het Maritiem Museum

Verlopen - Klik hier voor actuele activiteiten

 

Maandag 4 juni is het Nationaal Opa- & Oma dag. Deze feestdag bestaat al sinds 2004 maar is nog niet zo bekend. Het is een dag waarbij grootouders in het zonnetje worden gezet en ze kunnen genieten van de bijzondere band die ze met hun kleinkinderen hebben.

 

Met opa naar de Museumhaven

 

Opa en Oma gratis toegang

In het Maritiem Museum worden opa’s en oma’s in het weekend voorafgaande de Nationale feestdag in het zonnetje gezet. Zaterdag 2 en zondag 3 juni mogen alle opa’s en oma’s gratis het museum bezoeken. Wat is er leuker dan om met de kleinkinderen erop uit te gaan en samen iets te doen? Bij het Maritiem Museum kan dat. Met maar liefst vier familietentoonstellingen en een kinder-doe-tentoonstelling is er genoeg om samen van te genieten. Daarbij hebben we een museumhaven waar de ontwikkeling van de haven van de laatste 100 jaar te zien is. Misschien werkte opa of oma wel vroeger in de haven?

 

Rondleiding: Op avontuur met een VOC-kapitein. Tijdens het Opa- & Oma weekend ga je mee op avontuur met Uilke Barends, een levensechte VOC-kapitein. Hij lijkt zo uit de tentoonstelling ‘How we ditched the Dutch’ of ‘Expeditie Knappe Koppen’ te zijn gestapt, twee tentoonstellingen over de VOC. De kapitein neemt je mee aan de hand langs de exposities in een reis van twintig minuten.

 

Zaterdag en zondag om 12:00u, 13:00u, 14:00u en 15:00u.

Duur: 20 minuten | vanaf 8 jaar

 


Terug


Klik hier om onjuiste gegevens van Maritiem Museum te melden