Agenda Maritiem Museum

Steek je handen uit de mouwen bij het Maritiem Museum

Verlopen - Klik hier voor actuele activiteiten

 

Stroop deze zomer met de hele familie de mouwen op in het Maritiem Museum. Ga aan de slag op een van de historische schepen in de museumhaven en daag je (groot) ouders uit met zakkensjouwen, vlag seinen, dek zwabberen, een ritje op de locomotor of het maken van een eigen windvanger.

 

Maritiem museum steek je handen uit de mouwen

 

  • Vraag naar de speciale toolkit bij onze zomervakantie-balie. Dit is de start voor een uitdagende route door de haven en het museum!
  • Op de route is óók tijd voor een workshop ‘windvanger knutselen’: want wie wil varen, moet weten waar de wind vandaan komt. Kom deze zomer jouw ideale windvanger knutselen en uittesten (dagelijks)
  • Hijs de lading en test jouw behendigheid met de ‘Op en Over’! Deze kraan op schaal werd vroeger op de havenvakschool gebruikt om te oefenen. Nu mag je zelf aan de slag (elke dinsdag, 13-17 uur)
  • Locomotor: natuurlijk rijden er ook treinen door de haven. Maak een ritje met de locomotor over de kade van de museumhaven (elke woensdag, 11-15 uur)
  • Ontdek de museumhaven met de nieuwe Maritiem Museum App

 

Extra’s

  • Waterbus: maak een rondvaart (0,5 uur) vanuit de Maritiem Museum Haven met onze waterbus en verken het Maritiem District vanaf het water (in de zomervakantie elke maan-, woens, zater- en zondag, € 4,- p.p. Kinderen tot 4 jaar gratis).

Terug


Klik hier om onjuiste gegevens van Maritiem Museum te melden