Agenda Maritiem Museum

Het Maritiem Museum is op dreef!

Verlopen - Klik hier voor actuele activiteiten

 

De Wereldhavendagen komen eraan en wij gaan, in het eerste weekend van september, alvast van start met een bruisend kadeprogramma in de Maritiem Museum Haven. De kranen draaien op volle toeren en gastschepen uit het hele land liggen afgemeerd in de haven. Stoomsleper 'Christiaan Brunings' van Scheepvaartmuseum Amsterdam en woonboot en voormalig binnenvaartschip de 'Robbedoes' uit Amersfoort zijn onder andere te gast. Allebei zeker een bezoekje waard. In de haven zijn diverse demonstraties en onze fluisterboot de 'Waterbus' laat je het Maritiem District vanaf het water zien.

 

Maritiem Museum Rotterdam Wereldhavendagen

 

Er is nog meer

Dit weekend vertrekken de laatste historische rondvaarten van deze zomer vanuit de Maritiem Museum Haven. Tijdens de vaart op de Nieuwe Maas beleef je de high-lights van Rotterdam vanaf het water. Heb je ooit geweten hoe overweldigend hoog de boeg van ss Rotterdam is als je ernaast vaart of gezien hoe hoog de containers in de Waalhaven gestapeld staan? Beleef het tijdens deze historische rondvaart.

 

Voor de kleine matrozen

Wil je later matroos of kapitein worden? Dan kan je dit weekend je behendigheid testen met de Op- en Over, een kraan waar men vroeger op de scheepvaartschool mee oefende. Een workshop binnenvaartschip ontwerpen volgen, leren maneuvreren met modelbootjes of een ritje maken met de locomotor

 

In het kort

Datum: 1 en 2 september

Tijd: 11:00 tot 16:00 uur

Voor wie: Iedereen

 


Terug


Klik hier om onjuiste gegevens van Maritiem Museum te melden