Agenda Maritiem Museum

We zijn op dreef tijdens Wereldhavendagen

Verlopen - Klik hier voor actuele activiteiten

 

Stap in de Maritiem Museum Haven aan boord van schepen en kranen en maak kennis met Nederlands maritieme prestaties door de eeuwen heen. Slimme oplossingen en Dutch design heeft op maritiem gebied ons kleine land groot gemaakt en vandaag de dag worden we wereldwijd gevraagd voor de meest uitdagende projecten op zee. Zeilschepen, stoomschepen en schone fluisterboten zijn allemaal dit weekend te zien in de museumhaven van het Maritiem Museum. In de ‘Offshore Experience’ ga je zelf op zoek naar nieuwe energie op zee en in de tentoonstelling ‘Topstukken’ kan je genieten van een selectie uit onze fameuze collectie. Bij ’Wonen op water’ kom je meer te weten over de fascinatie van woonboot bewoners en voor de kleine matrozen is er van alles te zien en te beleven in de kinder-doe-tentoonstelling van ‘Professor plons’.

 

Maritiem Museum Rotterdam Museumhavendagen Opa

 

Actief aan de slag in de museumhaven

In de museumhaven is er altijd wel wat te doen. Volg een workshop solarboot ontwerpen of graffiti painten. Oefen je behendigheid met de Op- en Over, eer maneuvreren met modelbootjes of een maak ritje met de locomotor. Wil je het rustiger aan doen? Dan is er natuurlijk vers gerookte paling, een drankje en kan je uitwaaien op het water.

 

Gastschepen

Naast onze eigen collectie hebben we natuurlijk ook schepen te gast in de haven. Stoombaggermolen ‘Friesland, stoomschip ‘Christian Brunings’, woonschip en voormalig binnenvaartschip de ‘Robbedoes’, sleepboten en klassieke jachten. Neem vooral een kijkje aan boord!

 


Terug


Klik hier om onjuiste gegevens van Maritiem Museum te melden