Agenda Maritiem Museum

Winter aan de kade

Vind plaats 26-12-2023 t/m 09-01-2024

 

In de kerstvakantie kun je lekker opwarmen bij Winter aan de Kade! Je geniet van chocolademelk en glühwein of steekt de handen uit de mouwen bij activiteiten met een winters tintje.


Kom je opwarmen in de museumhaven?

Bij Winter aan de Kade is de sfeer in het Maritiem Museum op z’n best, zeker ook in de museumhaven. Daar fonkelen tientallen lichtjes op schepen en de kade. Bij Loeve zijn overheerlijke wafels te krijgen, terwijl buiten de vuurkorven branden. Rooster marshmallows of bewonder de nieuwe tentoonstelling 'Bestemming havenstad'. Het Maritiem Museum is in de kerstvakantie ook op maandag geopend.
Maritieme ambachten met een winters tintje

Bij Winter aan de Kade maken jong en oud kennis met maritieme ambachten. Ze nemen een kijkje bij een demonstratie of doen mee workshops rond de nieuwe expo ‘Bestemming havenstad’. Daarin ontdekken bezoekers het verleden, heden en de toekomst van havenstad Rotterdam. Ze stappen in de fictieve metrolijn voor een reis van dam tot wereldhaven. Een bezoekje aan de smederij in het Leuvepaviljoen mag niet ontbreken tijdens het museumbezoek. Sinds schepen van staal worden gemaakt, zijn smeden onmisbaar. In de museumhaven geldt dat nog steeds: zij maken de onderdelen voor de varende collectie. Als het water bevriest, pookt de smid het vuur op voor een speciaal kunststukje.


Terug


Klik hier om onjuiste gegevens van Maritiem Museum te melden