Agenda Kasteel Cannenburch

Groupe Dixx blaast leven in nieuw kasteelseizoen Cannenburch

Verlopen - Klik hier voor actuele activiteiten

 

Het Veluwse kasteel is tot dinsdag 2 april 2019 in korte winterslaap maar op zondagochtend 17 maart vieren we wel het begin van de lente met een concert.

 

Kasteel Cannenburch nieuw seizoen

 

Halverwege de 18de eeuw verschenen er aan de Europese hoven kleine blaas ensembles van zes instrumentalisten (hobo of klarinet, hoorn en fagot). Deze ensembles verzorgden de achtergrond muziek bij tuinfeestjes, jachtpartijen en ceremoniële gebeurtenissen. Toen Keizer Jozef II in Wenen dergelijke ensembles in de eetzaal bij grote banketten wilde hebben, maakte het repertoire een grote vlucht.

 

Groupe Dixx speelt stukken van Carl Stamitz uit die periode en combineert dit onder andere met het werk van de Roemeense componist Georges Enescu uit de 20e eeuw. Het ensemble is van oorsprong een groep van tien (semi-)professioneel blazers die op projectbasis bij elkaar komen.

 

Het café in de Gewelvenkelder gaat om 10.00 uur open, waarna het Lenteconcert om 11.00 uur van start gaat in de Ontvangsthal van het kasteel. Na het concert is er tot 13.00 uur de gelegenheid om ook de overige kasteelvertrekken te bezoeken. Tip: Sluit uw zondagochtend af met een 3-gangen-lunch bij Restaurant ’t Koetshuis voor € 13,25 (exclusief dranken).


Terug


Klik hier om onjuiste gegevens van Kasteel Cannenburch te melden