Agenda Kasteel Cannenburch

Sprookjesachtig augustus op Cannenburch

Verlopen - Klik hier voor actuele activiteiten

 

Stichting Vrienden der Geldersche Kasteelen bestaat 80 jaar en daar willen we, ondanks alles, toch een beetje aandacht aan schenken. Het belooft daarom een sprookjesachtige zomer te worden op kasteel Cannenburch. Tijdens jubileummaand augustus staan er verschillende activiteiten met dit thema op het programma.


Kasteel cannenburgh


Kasteelbewoners komen tot leven

Ontmoet in het eerste weekend van augustus bijvoorbeeld de voormalige bewoners op het kasteel. Misschien tref je kasteelvrouwe Anna Margaretha of verneem je de laatste kasteelroddels via een van de dienstmeisjes. Maak op 15 en 16 augustus kennis met Harrie buiten op het terras ‘Bij Maarten’ met het kasteel als decor. Dit muzikale en interactieve sprookje gaat over Prins Harrie die van zijn ouders moet trouwen.


Bijzondere kasteelobjecten

Sprookjesachtige objecten, die voor deze gelegenheid uit het depot zijn gehaald, ontdek je tijdens een kasteelbezoek in het rariteitenkabinet en in de kasteelwinkel vind je mooie herinneringen voor thuis. Op donderdagavond 13 augustus staat het hemelbed van Cannenburch centraal in een korte lezing die om 20.00 uur voor een ieder online beschikbaar komt.


Kasteelzicht vanaf het water

De jubileummaand wordt afgesloten met een langgekoesterde wens: varen op de Roeivijver van het kasteel. Op 29 en 30 augustus liggen er twee trapzwanen klaar om in stijl op het water te dobberen.


Let op: voor alle activiteiten en een bezoek aan het kasteel is het kopen van een online ticket noodzakelijk. Voor programma en ticketverkoop: www.glk.nl/cannenburch.


Sprookjesachtig augustus op Cannenburch; zaterdag 1 t/m zondag 30 augustus; museum geopend: donderdag t/m zondag tussen 12.00 - 17.00 uur. Reserveren noodzakelijk: www.glk.nl/cannenburch. Op dinsdag en woensdag tussen 13.00 - 17.00 uur is alleen de kasteelwinkel geopend.


Terug


Klik hier om onjuiste gegevens van Kasteel Cannenburch te melden