Agenda Kasteel Cannenburch

Samen houden we kasteelpark Cannenburch open

Verlopen - Klik hier voor actuele activiteiten

 

In juni jl. luidden we de noodklokken. Kasteelpark Cannenburch kampt al meerdere jaren - en in toenemende mate - met overlast, vernielingen en vervuiling. Verandering was noodzakelijk. Het veiligheidsteam heeft actie ondernomen maar ook is er een beroep gedaan op alle parkbezoekers om er samen voor te zorgen dat het park in 2021 open kan blijven. Hoe staan we er nu, vijf maanden later, voor?


Cannenburch


Terugblik zomer 2020

Met dank aan de inzet van politie, beveiliging, beheerders, visvereniging, exploitanten en bezoekers kijken we terug op een relatief rustige zomer met minder overlast, afval en vernielingen. Het sluiten van de parkeerplaats in de avonden werpt zijn vruchten af en door de veiligheidsapp kan er snel op verdachte situaties gereageerd worden.


Opvallend is dat er nog relatief veel parkbezoekers na zonsondergang moeten worden aangesproken op hun aanwezigheid in het park. Ook wordt de aanlijnplicht voor honden nog niet goed nageleefd. Naar schatting houdt meer dan de helft van de parkbezoekers zich niet aan deze regel.


Aanvullende maatregelen

Het blijkt het voor parkbezoekers niet altijd duidelijk waar de honden mogen loslopen. We gaan dit gebied aangeven door bebording met ‘Honden losloop gebied’ en ‘Einde honden losloop gebied’ te plaatsen naast de betreffende paden. Het aanlijnen van honden buiten het losloopgebied en het park verlaten voor zonsondergang zijn voorwaarden om kasteelpark Cannenburch te mogen bezoeken. Helaas worden deze regels nog niet voldoende nageleefd en is het nodig om op korte termijn extra BOA’s in te zetten. Wie aanwezig is na zonsondergang of zijn/haar hond buiten het losloopgebied niet aanlijnt kan een boete tegemoet zien.


Help mee!

We zijn er dus nog niet en blijven rekenen op jullie hulp.

- Houd honden aan de lijn of ga naar het hondenlosloopgebied

- Ruim hondenpoep op

- Neem afval mee

- Zet je fiets in de fietsenstalling

- Ga na zonsondergang het park niet meer in


Het goede nieuws:

Maar natuurlijk willen we niet voorbij gaan aan de positieve veranderingen die we hebben vastgesteld. Overlast, afval en vernielingen zijn afgelopen maanden afgenomen en daarom zijn we blij bij deze te kunnen mededelen dat GLK het besluit genomen heeft om kasteelpark Cannenburch in 2021 tussen zonsopgang en zonsondergang open te houden voor publiek.


Samen houden we dit prachtige erfgoed in Vaassen open zodat nog vele generaties er dagelijks van kunnen genieten. Tot binnenkort bij Cannenburch.


Terug


Klik hier om onjuiste gegevens van Kasteel Cannenburch te melden