Expositie gevonden Onderduikershol bij kasteel Cannenburch

Verlopen - Klik hier voor actuele activiteiten

 

Het unieke verhaal over een vierjarig jongetje dat voor zijn leven moest schuilen in een onderduikershol op de Veluwe. De expositie is tot vrijdag 26 mei van dinsdag t/m zondag tussen 11:00 tot 16:00 uur gratis te bezoeken bij kasteel Cannenburch.


Het is 1942 en het leven van Joden in Nederland wordt steeds gevaarlijker. Jits van Straten is nog maar vier jaar oud als hij, samen met zijn ouders, moet onderduiken. Ze komen uiteindelijk terecht op de Veluwe waar hij en zijn vader in een onderduikershol kunnen verblijven. Maar terwijl zij zich ondergronds schuilhouden, gaat de jacht op hen en vele andere Joden bovengronds verder. En het gevaar ligt overal op de loer, ook op de Veluwe…


Nu, bijna tachtig jaar later, is het onderduikershol waarin Jits van Straten en zijn familie verbleven, teruggevonden en opgegraven. Geldersch Landschap & Kasteelen brengt met dank aan vele vrijwilligers en studenten van hogeschool Saxion vanaf 1 april 2023 dit verhaal tot leven met een kleine tentoonstelling in het Bouwhuis links naast kasteel Cannenburch in Vaassen.


Op 6 en 7 mei is de expositie gesloten in verband met het Middeleeuws Festijn.


Terug


Klik hier om onjuiste gegevens van Kasteel Cannenburch te melden