Agenda Kasteel Cannenburch

Paasopening en gevarieerd programma in 2024 bij kasteel Cannenburch

Vind plaats vandaag t/m 03-11-2024

 

Op tweede paasdag opent kasteel Cannenburch weer haar poorten voor een mooi seizoen vol met leuke en verrassende activiteiten voor jong & oud.


Grote nieuwkomer dit jaar zijn de sfeervolle kampvuurconcerten van 30 mei t/m 2 juni. Natuurlijk kun je ook weer de kasteelbewoners ontmoeten, over marktjes struinen of speuren & spelen in het park. Het kasteel is, met uitzondering van de maandag, dagelijks te bezoeken tussen 11:00 en 16:00 uur.


Gevarieerd programma

In 2024 biedt kasteel Cannenburch een mooi en gevarieerd programma waarbij er voor iedere leeftijd wat te beleven is. Zo is er in het weekend van 4 & 5 mei het Middeleeuws festijn waarbij je volop het leven in de middeleeuwen kunt ervaren. Zin om te struinen over een gezellige markt boordevol verrassende en bijzondere producten? Kom dan vooral in het pinksterweekend naar Beleef de Lente; een lentefair met festivalgevoel voor het hele gezin.


Speur tussen alle van leuke spullen op de markt


Kasteelbewoners en verborgen trappen

Elke tweede zondag van de maand komen de kasteelbewoners tot leven en vertellen ze je graag over het leven in hun tijd. Iedere eerste zaterdag en derde woensdag van de maand krijg je de kans om bij de verborgen trappentour te ontdekken wat er achter bepaalde deuren schuil gaat en dwaal je onder leiding van een gids door het kasteel. Bezoek je liever op eigen gelegenheid het kasteel, huur dan de audiotour en laat je aan de hand van verhalen van de voormalige bewoners meenemen door het kasteel.


Kinderactiviteiten

Bij bezoek aan ons Kidsproof museum hangt in de gewelven de verkleedkleding voor de kinderen klaar zodat ze als echte kasteeldame of ridder op ontdekking kunnen gaan. Huur de kinderaudiotour en laat de kinderen samen met de jonker op avontuur gaan om zo de geheimen van kasteel Cannenburch te ontdekken. Hebben ze na het kasteelbezoek nog volop energie dan is er een leuke speurtocht door het park verkrijgbaar in onze Landgoedwinkel. Ieder seizoen is er een nieuwe speurtocht waarbij de kinderen gewapend met een gevulde knapzak of visnetje over de schouder heerlijk kunnen speuren & spelen door het kasteelpark.


Kasteelwinkel en Landgoedwinkel

Kom ook eens een kijkje nemen in onze kasteelwinkel en landgoedwinkel. Deze zijn tijdens openingstijden vrij te bezoeken en bieden een breed assortiment. De landgoedwinkel vind je in het Bouwhuis op het voorplein. Voor een bezoek aan de kasteelwinkel daal je af naar de gewelven van het kasteel. Daar is ook het kasteelcafé te vinden waar je terecht kunt voor een heerlijke kop koffie of thee met wat lekkers.


Locatie: kasteel Cannenburch, Vaassen

Datum: 1 april t/m 3 november

Tijd: 11.00 - 16.00 uur (in mei-, zomer-, en herfstvakantie geopend tot 17.00 uur)

Entree: volwassenen €14,50

Kinderen 4 t/m 18 jaar €5,00


Terug


Klik hier om onjuiste gegevens van Kasteel Cannenburch te melden