Agenda Huis Verwolde

Kindermiddag bij Huis Verwolde: Op stap met Gouvernante

Verlopen - Klik hier voor actuele activiteiten

 

Op woensdagmiddag 27 juni zijn kinderen vanaf 5 jaar welkom voor een speciale middag bij Huis Verwolde. Geldersch Landschap & Kasteelen wil zo de jongste bezoekers op een leuke manier laten ervaren hoe vroeger de adel leefde.

 

Freules en jonkers

De kinderen gaan samen met de gouvernante van Huis Verwolde door het huis. Het wordt een bijzondere rondleiding waarbij de kinderen leren een sierlijke buiging maken, statig lopen en deftig drinken. Kinderen kunnen zich schminken als een deftige freule of zich gedragen als een stoere jonker. Iedereen mag verkleed komen. Op de locatie zijn ook jurkjes en jonkervestjes aanwezig. Na afloop krijgen de kinderen in de theeschenkerij wat te drinken en ontvangen ze een heus diploma. Er is dan ook nog gelegenheid om het onderhuis te bekijken en te zien hoe het personeel leefde en woonde.

 

Informatie

Datum: woensdag 27 juni

Tijd: 14.00 tot 15.30 uur

Deelname: € 8,50. Museumkaarthouders en kinderen van donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen betalen € 6,50.

Reserveren: is noodzakelijk en kan per mail (verwolde@glk.nl)

Adres: Huis Verwolde, Jonker Emilelaan 4, 7245 TL Laren.

 

Goed om te weten

Deze activiteit is voor kinderen van circa 5 tot 11 jaar. (Groot)ouders of verzorgers nemen niet deel aan de kinderactiviteit. Zij kunnen met de volwassenenrondleiding het huis bezoeken of in de theeschenkerij en tuin van de rust genieten.


Terug


Klik hier om onjuiste gegevens van Huis Verwolde te melden