Agenda Huis Verwolde

Wolves’ Grove Regency Dancers in Oranjerie bij Huis Verwolde

Verlopen - Klik hier voor actuele activiteiten

 

Op zondagmiddag 21 oktober geeft de historische dansgroep Wolves’ Grove Regency Dancers vier dansdemonstraties in de Oranjerie bij Huis Verwolde. De dansers nemen u mee terug in de tijd, naar een balzaal ergens in het Engeland van begin negentiende eeuw, het Engeland van de schrijfster Jane Austen.

 

Huis Verwolde wolves grove regency dancers

 

Dansen was een belangrijk tijdverdrijf in vroeger tijden. Tijdens het dansen, op een openbaar bal of tijdens een feestelijke gelegenheid in huiselijke kring, konden mensen elkaar ontmoeten. Voor de jonge dames was de dans het moment om even te ontsnappen aan de chaperonne en het was ook het moment om net iets dichter bij die ene mooie jongeman te zijn, sterker nog hem zelfs aan te kunnen en mogen aanraken. Echter van korte duur, want de etiquette schreef voor dat je slechts één dans met dezelfde danspartner mocht dansen op een bal. U zult tijdens een van de demonstraties zien dat de dansen, in onze moderne ogen, verre van lijfelijk zijn. Maar voor die periode was het vastpakken van een gehandschoende hand al het summum van intimiteit in het openbaar!

 

Met name door de BBC verfilmingen van veel van de boeken van Jane Austen, zoals Pride en Prejudice, ontstond er hernieuwde belangstelling voor haar romans en de periode waarin ze zich afspelen. Van Jane Austen is bekend dat zij dol was op dansen. Dit inspireerde de Wolves’ Grove Regency Dancers om de dansen uit die tijd weer nieuw leven in te blazen. De dansers geven regelmatig dansdemonstraties op diverse historische lokaties (waaronder Kasteel Rosendael, Huis Zypendaal en Kasteel Doorwerth) en hebben ook een optreden verzorgd voor TV Gelderland.

 

Op 21 oktober 2018 geven de Wolves’ Grove Regency Dancers vier dansdemonstraties in de Oranjerie bij Huis Verwolde in Laren. U kunt daar om 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur gratis plaatsnemen en genieten van de dansen die uitgevoerd worden in prachtige historische kostuums. Vooraf een plaats reserveren is niet mogelijk.


Terug


Klik hier om onjuiste gegevens van Huis Verwolde te melden