Agenda Huis Verwolde

Ga mee op stap met de Gouvernante van Huis Verwolde

Verlopen - Klik hier voor actuele activiteiten

 

Op woensdagmiddag 14 augustus kunnen kinderen vanaf 5 jaar weer met de Gouvernante op stap. Geldersch Landschap & Kasteelen laat op deze manier de jongste bezoekers ervaren hoe vroeger de adel van Huis Verwolde leefde.


Huis verwolde freules en jonkers


Freules en jonkers

De kinderen gaan als freules en jonkers samen met de gouvernante van Huis Verwolde door het huis. Het wordt een bijzondere rondleiding waarbij de kinderen leren een sierlijke buiging maken, statig lopen en deftig drinken. Kinderen mogen verkleed komen, er zijn ook jurken en jonkervestjes aanwezig in het huis. Na afloop krijgen de kinderen in de theeschenkerij wat te drinken (wel eerst zelf de tafel dekken!) en ontvangen ze een kastelenpaspoort. Er is dan ook nog gelegenheid om het onderhuis te bekijken en te zien hoe het personeel leefde en woonde.

Lukt het niet om aan te sluiten op 14 augustus? Op woensdag 28 augustus komt de gouvernante nog een keer bij ons.


Goed om te weten

Deze activiteit is voor kinderen van circa 5 tot 11 jaar. (Groot)ouders of verzorgers nemen niet deel aan de kinderactiviteit. Zij kunnen met de volwassenenrondleiding het huis bezoeken of in de theeschenkerij en tuin van de rust genieten.


Datum: woensdag 14 augustus 2019

Tijd: 14.00 tot 15.30 uur

Deelname: € 8,50. Museumkaarthouders en kinderen van donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen betalen € 3,50.


Online reserveren noodzakelijk: www.glk.nl/verwolde

Adres: Huis Verwolde, Jonker Emilelaan 4, 7245 TL Laren


Terug


Klik hier om onjuiste gegevens van Huis Verwolde te melden