Agenda Huis Verwolde

Week van het landschap bij Huis Verwolde

Verlopen - Klik hier voor actuele activiteiten

 

Voor alle activiteiten en excursies die Geldersch Landschap & Kasteelen tijdens de Week van het landschap organiseert, kun je terecht bij één van de zeven kastelen die in deze periode zijn opengesteld. Er is echt van alles te beleven tijdens de Week van het landschap in de herfstvakantie, ook bij Huis Verwolde!


Huis Verwolde week van het landschap
Tuinrondleiding ‘Kijkje achter de schermen’

De tuinman neemt je voor een uitgebreide tuinrondleiding. Hij vertelt wat er te zien is in de tuin en gaat dieper in op het onderhoud van een monumentale tuin. Hoe doe je dit samen met een groep vrijwilligers? Je neemt een kijkje achter de schermen en ziet wat hier allemaal bij komt kijken. Na de rondleiding kun je natuurlijk in onze theeschenkerij terecht voor koffie of thee met iets lekkers (niet inbegrepen bij de prijs).


Datum en tijd: 16, 17, 23 en 24 oktober, aanvang 11.30 en 13.30 uur (duur ca. 1,5 uur). Entree: volwassenen € 5,00, kinderen tot en met 18 jaar € 2,50. Reserveren niet noodzakelijk.


Kinderspeurtocht ‘Uitvergroot’

Bekijk de wereld eens van dichtbij! Je gaat op stap met een vergrootglas en lost de vragen op die je tijdens speurtocht moet beantwoorden. De speurtocht en het vergrootglas zijn verkrijgbaar in de winkel. De speurtocht eindigt in de theeschenkerij waar je na inleveren van je antwoorden een klein cadeautje krijgt. Blijf je nog even zitten voor wat drinken met wat lekkers? (niet inbegrepen bij de prijs)


Datum en tijd: van 12 t/m 27 oktober tijdens openstellingsdagen tijdens openstellingsdagen (woensdag, donderdag, zaterdag en zondag). Doorlopend mogelijk tussen 12.00 tot 16.00 uur (duur circa 45 minuten). Kosten: € 1,00 per kind. Reserveren niet noodzakelijk.


Onrust in het onderhuis; het verhaal over werken op Verwolde door conservator Jorien Jas


In 1927 betrekt een nieuwe generatie van de familie Van der Borch van Verwolde het huis nadat het grondig is verbouwd. Met de komst van de nieuwe bewoners komt er nieuw personeel en verandert er ook veel in het onderhuis. Conservator Jorien Jas vertelt de verhalen en de ontwikkelingen rondom het personeel op Verwolde. Je wordt ontvangen met een kop koffie of thee.


Datum en tijd: Donderdag 24 oktober om 14.00 uur (duur circa 1,5 uur) Entree, inclusief rondleiding huis: volwassenen € 12,50. Donateurs GLK en museumkaarthouders € 4,00. Reserveren noodzakelijk, kaarten zijn online verkrijgbaar via www.glk.nl/verwolde. Adres: Huis Verwolde, Jonker Emilelaan 4, 7245 TL Laren


Terug


Klik hier om onjuiste gegevens van Huis Verwolde te melden