Agenda Huis Verwolde

Meivakantie huis Verwolde biedt vol programma

Verlopen - Klik hier voor actuele activiteiten

 

Grand Tour

Tijdens de meivakantie biedt huis Verwolde op 1 mei de Grand Tour, een rondleiding door het huis die bezoekers brengt naar vertrekken waar normaliter geen bezoek is toegestaan.

Datum en tijd: zondag 1 mei, aanvang 11.00 uur (duur ca. 1,5 uur).

Entree: volwassenen € 15,00 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 7,50. Donateurs GLK en museumkaarthouders € 5,00.


Tuinrondleiding

Op 4 mei kunnen bezoekers mee met een gids door het park en de tuin van Verwolde. De gids vertelt over de in 1926 ontworpen tuin van Hugo Poortman, de bijzondere bomen op het terrein en de vaste plantenborders. Deze rondleiding is inclusief koffie en gebak na afloop.

Tijd: 13.30 uur (duur ca. 1 uur).

Kosten: volwassenen € 9,25 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 7,25


Verwolde in oorlogstijd

Op 5 mei neemt deze speciale rondleiding ‘Verwolde in oorlogstijd’ bezoekers mee door het verhaal van het huis en haar bewoners tijdens de tweede wereldoorlog. Zo horen bezoekers over de slimme zet van Line barones van der Borch van Verwolde-Voûte, die het chique edelmanshuis veranderde in een sobere kliniek voor tuberculosepatiënten uit Den Haag.

Tijd: 11.00 uur (duur ca. 1,5 uur).

Kosten: volwassenen € 15,00 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 7,50. Donateurs GLK en museumkaarthouders € 5,00.
Speciaal voor kinderen

Op stap met Gouvernante

Op 4 mei kunnen kinderen van 5 tot en met 8 jaar samen met de gouvernante een bijzondere wandeling maken door het huis. Ze komen natuurlijk langs de kinderkamer en de prachtig gedekte tafel in de eetzaal. Kinderen mogen verkleed komen.

Tijd: 11.00 uur (duur ca. 1,5 uur).

Kosten: kinderen €10,00 en kinderen donateurs GLK en museumkaarthouders €5,00.


Professor Bombasticus

Op 5 mei komt professor Bombasticus naar huis Verwolde met zijn magische laboratorium van de geschiedenis. Elk seizoen weet hij de kleine bezoekers weer helemaal te fascineren met zijn spannende, en meeslepende theatershow. De voorstelling is dan ook geschikt voor alle leeftijden en duurt circa 45 minuten.

De voorstelling vindt plaats in de oranjerie of bij mooi weer buiten bij de oranjerie.

Tijden: 11.30, 13.00 en 14.30 uur.

Kosten: Volwassenen € 13,00 en kinderen t/m 18 jaar € 8,00. Donateurs GLK en Museumkaarthouders betalen € 3,00 op vertoon van jaarkaart.

Dit is inclusief een bezoek aan het huis tussen 12.15 en 16.00 uur.


Kindertheater De rode maan

Op 8 mei speelt Hanna'floor van theater De rode maan de voorstelling ‘De baron die niet spelen kon'. Het verhaal gaat over een rijke baron die lang geleden in een prachtig groot huis woonde. Hij voelde zich graag groots en bijzonder en deed er ook alles voor om dat te zijn. In dit verhaal zorgt de jongste zoon van de baron voor een grote verandering in zijn vader.

De voorstelling is geschikt voor kinderen van 6 tot 12 en duurt circa 40 minuten.

De voorstelling vindt plaats in de oranjerie of bij mooi weer buiten bij de oranjerie.

Kosten: Kind en volwassenen €9,50


Knapzakactie

Tijdens de meivakantie kunnen kinderen bovendien weer op stap met de een knapzak met poffertjes na afloop! Deze knapzakactie kan voor € 10,- bij de kassa worden gekocht. Start deze populaire speurtocht tussen 11:30 en 14:30 uur.Terug


Klik hier om onjuiste gegevens van Huis Verwolde te melden