Agenda Huis Verwolde

Sfeervolle winterdagen op Huis Verwolde

Verlopen - Klik hier voor actuele activiteiten

 

Huis Verwolde gaat dit jaar voor het eerst open voor speciale rondleidingen in de namiddag en avond. Kom van het sfeervol verlichte huis genieten op een donderdagavond of zondagmiddag in november en december.


Huis Verwolde

De geschiedenis van Verwolde gaat terug tot de middeleeuwen. Het huidige huis is het eerste huis in Gelderland dat gebouwd werd in geheel nieuwe neoclassicistische stijl. Zes generaties van de familie Van der Borch hebben het huis tot 1976 bewoond.


Wie van de serie Downton Abbey houdt, is gelijk verliefd op deze plek. Het huis is volledig en oorspronkelijk ingericht in 'upstairs-downstairs', van de personeelsvertrekken in het onderhuis tot de kinderkamer. Ook de bibliotheek van de baron op de tweede verdieping is nog in de staat waarin hij door de laatste bewoner werd gebruikt.
Grand Tour

In het winterseizoen gaat huis Verwolde alleen op specifieke dagen open voor de rondleiding ‘Grand Tour’. Tijdens deze rondleiding zie je ook vertrekken die normaal gesloten blijven voor publiek. Zo mag je een kijkje nemen in de sanatoriumkamer en de Van Nieukerkenkamer. De rondleiding start in het onderhuis met koffie of thee en appelgebak in de oude keuken. Hier zie je ook de dienstvertrekken van het personeel.


Datum: zondag 6, 13 en 20 november, 11 en 18 december

Tijd: 15:00 uur

Prijs: € 18,50 p.p. donateurs en museumkaarthouders € 8,50 p.p.
In de schemer bij Verwolde

Op de donderdagavonden kun je terecht voor een rondleiding door het huis waarbij je het onderhuis, de beletage en de eerste verdieping ziet in avondsferen. Op deze donkere avonden worden bezoekers opgewacht bij de poort en onder begeleiding van lantaarnlicht naar het onderhuis gebracht. In de oude keuken wordt gestart met koffie of thee en appelgebak waarna de rondleiding volgt.


Datum: donderdag 3, 10 en 17 november, 1, 8 en 15 december

Tijd: 19:00 uur bij de poort

Prijs: € 15,00 p.p. donateurs en museumkaarthouders € 10,00 p.p.


Terug


Klik hier om onjuiste gegevens van Huis Verwolde te melden