Agenda Huis Verwolde

Vrolijk Pasen op Verwolde, Schatt Verwolde en de Gran Tour

Verlopen - Klik hier voor actuele activiteiten

 

Vanaf zaterdag 1 april is huis Verwolde weer geopend en is het ook meteen raak, want er staan in de gehele maand weer mooie activiteiten klaar voor elke bezoeker. Tijdens de paasdagen op 8, 9 en 10 april is er een leuke kinderspeurtocht uitgezet. Ook zijn er in deze maand er bijzondere rondleidingen gepland.


Paasspeurtocht

De paasspeurtocht leidt door de mooie parktuin waar kinderen op zoek gaan naar eieren en de oplossing van een raadsel. Geschikt voor de allerkleinsten en voor iedereen die van speuren houdt. Na inleveren van de oplossing kan elk kind rekenen op een verrassing. Combineren met een bezoek aan het huis kan. Reserveer online voor een rondleiding met gids of boek voor een bezoek op eigen gelegenheid na 14:00 uur.


Datum: 8, 9, 10 april (paasweekend)

Tijd: tussen 11:00 en 16:00 uur

Prijs: € 2,50 per kind, te koop in de museumwinkel in het onderhuis.


'Schatten van Verwolde'

Met de rondleiding 'Schatten van Verwolde' belichten we thematisch onderwerpen zoals het porselein, de schilderijen en het meubilair en functionele en decoratieve handwerktechnieken. Het thema voor 16 april is schilderijen. Kijk voor de overige thema’s op onze website.


Datum: 16 april (thema schilderijen)

Tijd: 11.00 uur (duur ca. 1,5 uur)

Entree: volwassenen € 15,00 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 7,50

Donateurs GLK en museumkaarthouders € 5,00

Online reserveren noodzakelijk


'Grand Tour'

Tweehonderd jaar woonde de familie Van der Borch in huis Verwolde en nog steeds is het huis in geheel authentieke staat te bekijken. Een gids leidt bezoekers rond door dit sfeervol ingerichte, adellijke huis en vertelt de geschiedenis van de familie. Deze 'Grand Tour' leidt ook langs vertrekken die normaliter gesloten blijven voor publiek. Zo mag men een kijkje nemen in de sanatoriumkamer en de Van Nieukerkenkamer, de architect die de opdracht kreeg een toren aan te bouwen.


Datum: 2 en 20 april

Tijd: 11.00 uur (duur ca. 1,5 uur)

Entree: volwassenen € 15,00 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 7,50

Donateurs GLK en museumkaarthouders € 5,00

Online reserveren noodzakelijk


Terug


Klik hier om onjuiste gegevens van Huis Verwolde te melden