Agenda Huis Verwolde

Picknicken bij Verwolde op 2e pinksterdag

Verlopen - Klik hier voor actuele activiteiten

 

Op 2e pinksterdag, maandag 29 mei is huis Verwolde geopend. Het is dan ook ‘Dag van het kasteel’ dat dit jaar als thema Upstairs/Downstairs heeft. Met de nadruk op het personeel van kastelen en buitenplaatsen is huis Verwolde hét voorbeeld van deze traditionele bewoning van landgoederen en adellijke huizen.


Picknicken

Rondom huis Verwolde kun je speciaal op deze dag naar goed aristocratisch gebruik picknicken in de tuin. Engels theehuis De Hoestinkhof uit Markelo verzorgt die dag picknickmanden die gevuld zijn met zoete en hartige hapjes en drankjes, een plaid en een tafeltje.


De picknickmand (tot 5 personen) kost € 27,50 p.p. en is inclusief een bezoek aan het huis. Voor kinderen tot en met 12 jaar € 16,75 p.p. Tussen 12:00 en 12:30 uur zijn de manden af te halen in de oranjerie.


Reserveren noodzakelijk en kan tot en met 25 mei door een mail te sturen aan: verwolde@glk.nl


Wees er gauw bij want er is een beperkt aantal manden beschikbaar!


Bezoek het huis

Kom het authentiek ingerichte huis bekijken met een onderhuis voor het werkende personeel waar onder andere de knecht, de linnenmeid en de kokkin werkzaam waren. Op de beletage zie je hoe de adellijke familie twee eeuwen woonde in sfeervolle en luxueus ingerichte vertrekken. Wie van de serie Downton Abbey houdt is gelijk verliefd op deze plek.


Het huis is deze dag geopend en te bezoeken tussen 11:00 en 16:00 uur.


Entree: volwassenen € 11,50 kinderen t/m 18 jaar € 5,00 Museumkaarthouders en donateurs GLK gratis.


Kom met je gezin, je familie, je vrienden en vriendinnen, buren of tennisclub en maak er een onvergetelijke dag van!


Terug


Klik hier om onjuiste gegevens van Huis Verwolde te melden