Agenda Huis Verwolde

De zomer van huis Verwolde

Verlopen - Klik hier voor actuele activiteiten

 

Huis Verwolde is een prachtige locatie voor een dagje uit met het hele gezin deze zomer. Op de kalender staan activiteiten waar jong en oud blij van wordt.


Op stap met de knapzak

Met deze superleuke knapzakroute ontdekken kinderen vanaf 6 jaar samen met volwassenen de natuur rondom Verwolde. In de knapzak zit een speurtocht, een touwtje om de boom te meten en een drankje. Na de wandeling krijgen kinderen ook nog een beloning! De knapzak is te koop in de museumwinkel voor € 7,50.


Woensdag, donderdag, zaterdag en zondag tussen 11:00 en 15:00 uur.


Vooraanzicht Huis Verwolde


Op stap met de gouvernante

Onze jonge bezoekers maken samen met de gouvernante een bijzondere wandeling door het huis. Ze gaan langs de kinderkamer, de mooie zitkamer en de prachtig gedekte tafel in de eetzaal. De gouvernante laat ook het onderhuis zien en zo ontdekken kinderen hoe het was op te groeien in zo'n bijzonder en statig huis met deftige bewoners met personeel. Natuurlijk mogen ze verkleed komen in hun mooiste jurk of ridderpak. (Groot)ouders of verzorgers gaan niet mee met deze kinderactiviteit maar kunnen met een gereserveerd ticket het huis bezoeken of genieten van een wandeling in de tuin, het terras bij de theeschenkerij en rondkijken in de museumwinkel.


Datum: 12 en 22 juli, 12 en 16 augustus

Tijd: 11.00 uur (duur ca. 1,5 uur)

Entree: € 10,00 per kind, donateurs en museumkaarthouder € 5,00 per kind

Reserveren noodzakelijk


Rondleidingen

Grand-Tour

een uitgebreide rondleiding door het huis waarin ook vertrekken bekeken worden die normaliter gesloten blijven voor publiek.

Datum: 20 juli, 6 en 17 augustus


Schatten van Verwolde

Een rondleiding met een specifiek thema. Op 16 juli is het thema van deze rondleiding Schilderijen. Op 20 augustus is het thema Meubels.

Datum: 16 juli en 20 augustus


Tuinrondleiding

Wandel samen met een gids door één van de mooiste kasteeltuinen van Nederland.

Datum: 12 en 26 juli, 9 en 23 augustus


Terug


Klik hier om onjuiste gegevens van Huis Verwolde te melden