Agenda Huis Verwolde

'Week van de Toegankelijkheid' op huis Verwolde

Verlopen - Klik hier voor actuele activiteiten

 

Twee eeuwen bewoning, een markante adellijke familie in een statig landhuis, personeel in het onderhuis, het echte Upstairs-Downstairs. Tijdens de 'Week van de Toegankelijkheid' biedt huis Verwolde twee bijzondere activiteiten.


'Week van de Toegankelijkheid'

Van 2 tot en met 7 oktober nodigt Geldersch Landschap & Kasteelen iedereen van harte uit tijdens de ‘Week van de Toegankelijkheid‘. In natuurgebieden, op landgoederen en in kastelen worden activiteiten gehouden voor mensen met en zonder een beperking. Ook bij huis Verwolde zijn er activiteiten die aansluiten.


Presentatie oranjerie

Op 5 oktober vertelt een bevlogen gids het fascinerende verhaal met vele foto’s op groot beeld. Een uitkomst voor gasten die vanwege de vele trappen niet in staat zijn het huis zelf te bezoeken, want dit verhaal wordt verteld in de oranjerie.


Geniet na het verhaal van de tuin rondom het huis en oranjerie. De paden rondom het huis zijn van zand, maar vrij stevig en bij regenachtig weer minder goed begaanbaar. Stuur voor deelname uiterlijk maandag 2 oktober een mail naar verwolde@glk.nl


Kosten

€15,00 per persoon (Museumkaart en donateurspas niet geldig)

Tijd

10;30 uur ontvangst met koffie/thee en appeltaart, start verhaal 11.00 uur (duur 1 uur)


Rondleiding met gebarentolk

Op zaterdag 7 oktober begeleidt een gebarentolk een rondleiding door het huis speciaal voor slechthorenden en doven. In verband met de beperkte hoeveelheid plekken is deelname aan deze rondleidingen alleen mogelijk door vooraf aan te melden.


Kosten

€13,50 per persoon (Museumkaart en donateurspas niet geldig)

Tijd

11:00 uur (duur 1 uur)


Terug


Klik hier om onjuiste gegevens van Huis Verwolde te melden