Agenda Huis Verwolde

Winterprogramma op huis Verwolde

Verlopen - Klik hier voor actuele activiteiten

 

Een jaar geleden startte huis Verwolde tijdens de koude wintermaanden met rondleidingen op zondagmiddag en donderdagavond. Vanaf 10 november staan deze sfeervolle rondleidingen ook dit jaar weer op de agenda.


Edelmanshuis

Nergens is het vroegere 'Upstairs-Downstairs' zo goed behouden gebleven als in huis Verwolde. Dit ruim twee eeuwen oude, klassieke edelmanshuis heeft het allemaal; een onderhuis met dienstvertrekken, een compleet ingerichte beletage, slaapkamers en bibliotheek op de bovenverdieping. Het huis is ingericht met bruikleenstukken uit familiebezit van der Borch tot Verwolde, de familie die het huis twee eeuwen bewoonde.


Huis in de sneeuw


Avondrondleiding

De met kroonluchters verlichte kamers geven een mooi beeld van de sfeervolle, schaarse verlichting in vroeger tijden. Nadat je met lantaarnlicht bent opgehaald bij de poort, loop je gezamenlijk naar het sfeervol verlichte huis. De rondleiding is inclusief koffie/thee en gebak in de oude keuken.


Datum: 9,16 november, 21 december

Tijd: 19:00 uur (duur ca. 2 uur)

Entree: volwassenen € 15,00 donateurs GLK en museumkaarthouders € 10,00

Reserveren noodzakelijk


Grand-Tour op zondagmiddag

Tijdens deze Grand-Tour in de schemering is het huis sfeervol verlicht en zie je ook vertrekken die normaal gesloten blijven voor publiek. Zo mag je een kijkje nemen in de sanatoriumkamer en de Van Nieukerkenkamer. De rondleiding is inclusief koffie/thee en gebak in de oude keuken. Hier zie je ook de dienstvertrekken van het personeel.


Datum: 5, 19 november, 10, 17 december

Tijd: 15.00 uur (duur ca. 1,5 uur)

Entree: volwassenen € 19,50 donateurs GLK en museumkaarthouders € 9,50


Terug


Klik hier om onjuiste gegevens van Huis Verwolde te melden