Agenda Beeld & Geluid Den Haag

Top 10 nieuws- en sportfoto's 2023

Vind plaats vandaag t/m 14-04-2024

 

Kom kijken naar de beste Nederlandse nieuws- en sportfoto’s van het jaar. Op 9 januari 2024 werden in het Atrium Den Haag voor de eerste keer de prijzen uitgereikt voor de Nieuwsfoto en de Sportfoto van 2023. In deze tentoonstelling is de top 10 te zien met onderwerpen over politiek, samenleving en sport.


Nieuwsfoto

De juryprijs voor de beste nieuwsfoto ging naar Sem van der Wal voor zijn foto van Dilan Yesilgöz-Zegerius (VVD), Mona Keijzer (BBB), Pieter Omtzigt (NSC), Geert Wilders (PVV) en Caroline van der Plas (BBB) die overleggen over hun eerste gezamenlijke motie, tijdens het debat over de verkiezingsuitslag.


Sportfoto

De juryprijs voor de beste sportfoto ging naar Robin van Lonkhuijsen. Hij maakte de foto van Sifan Hassan toen ze viel, vlak voor de finish in de finale 10.000 meter WK Atletiek in Boedapest waardoor ze goud miste.


Publieksprijzen

De publieksprijs was voor Pim Ras die de tienduizenden Feyenoord-fans vastlegde, zingend voor het stadhuis op de Rotterdamse Coolsingel, na het 16ste landskampioenschap voetbal van Feyenoord.


Het publiek koos andermaal voor Feyenoord. Tom Bode kreeg de publieksprijs voor zijn foto waarop Lutsharel Geertruida van Feyenoord juicht, na het scoren van de 2-3 tegen Ajax in de Amsterdam ArenA.


Over de expositie

Van 1 februari t/m 14 april zijn de 10 beste nieuws- en sportfoto's gratis te bewonderen op de begane grond in museum Beeld & Geluid in Den Haag. Waan jezelf langs alle beelden met een grote impact van het afgelopen jaar, van belangrijke politieke debatten tot de valpartij van Sifan Hassen die zo haar gouden medaille uit handen zag glippen. Een expositie om weer even terug te keren in 2023 en de momenten die een grote indruk hebben achtergelaten in de samenleving te herbeleven.


De verkiezing en tentoonstelling worden georganiseerd door Stichting Nieuwsfoto. De stichting is opgericht op initiatief van ANP (Algemeen Nederlands Persbureau), Beeld & Geluid en NSP (Nederlandse Sportpers). De gemeente Den Haag is een van de partners en belangrijkste sponsoren van het evenement.


Terug


Klik hier om onjuiste gegevens van Beeld & Geluid Den Haag te melden