Agenda Weij Maassluis

Rondleiding zelfoogsttuin de Groentemeester

Verlopen - Klik hier voor actuele activiteiten

 

Iedere 3e zaterdag van de maand loopt de tuinder van zelfoogsttuin De Groentemeester een rondje door de tuin. En jij kunt meelopen! Je leert over natuurvriendelijke groenteteelt en waarom kleinschalige stadslandbouw een goed idee is.


Voormalig leraar Remko Boers deed tussen 2021 en 2023 de opleiding ‘biodynamische teelt’ aan Warmonderhof in Dronten. Nog tijdens de opleiding startte hij bij Weij deze zelfoogsttuin. Oogstgenoten komen hier zelf iedere week hun groenten oogsten en samen met vrijwilligers wordt de teelt verzorgd. Er is voor iedereen iets te leren, en iedereen is welkom om een steentje bij te dragen. Vol enthousiasme vertelt Remko over alle plannen die ten uitvoer zijn gebracht en die nog komen.


Jaarlijks worden 60 tot 70 verschillende gewassen geteeld. Waarom dat belangrijk is, vertelt Remko je graag. Er wordt namelijk zoveel mogelijk gewerkt volgens biologische principes. En het werk wordt grotendeels gedaan door inzet van spierkracht in plaats van grote machines. Zo houden we de bodem en het ecosysteem waarin ons voedsel groeit gezond.


De rondleiding geeft een goed beeld van wat er komt kijken bij het reilen en zeilen van een tuinderij vol biodiversiteit. En daar heeft iedereen wat aan. Je kunt ermee aan de slag in je eigen achtertuin, in een kleine of grote moestuin, of misschien zelfs met je eigen stadslandbouwproject. Je gaat in ieder geval vol inspiratie naar huis.


Tijd: 14.00 uur

Duur: ongeveer een uur

Kosten: € 3,00 p.p.

Maximaal aantal deelnemers: 20


Geniet vooraf of achteraf bij de Weij Bar van een heerlijk kopje koffie of thee met huisgemaakt lekkers. Of ga voor een lekkere lunch met verse ingrediënten van het land (niet bij de prijs inbegrepen.)


Terug


Klik hier om onjuiste gegevens van Weij Maassluis te melden