Agenda Weij Maassluis

Week van de Biodiversiteit: Soorten speuren

Verlopen - Klik hier voor actuele activiteiten

 

Hoe gaat het moet de biodiversiteit in Maassluis? Dat gaan we op zaterdag 25 mei onderzoeken. Of in ieder geval bij Weij: welke soorten bomen, bloemen, vogels en kleine kriebelbeestjes leven hier? Kom soorten speuren bij Weij!


In het kader van de week van de biodiversiteit organiseren de Duurzame Maassluizers en de KNNV op zaterdag 25 mei vanaf 13:00 tot 16:30 een speciale soorten speurmiddag! Speur je met ons mee? Samen gaan we op zoek naar wat er er allemaal groeit, bloeit, rondvliegt en -kruipt bij Weij.


Gewapend met zoekkaarten, loepjes en andere onderzoeksmaterialen gaan we erop uit. Alle gevonden soorten schrijven we op en we maken na afloop een mooi verslag. Leuk voor jong en oud: iedereen is welkom, natuurkenner of niet. Soorten speuren is leuk en leerzaam! Natuurliefhebbers van de KNNV en Duurzame Maassluizers zijn er om te helpen. Opgeven is niet nodig, kom gewoon gezellig langs en zoek mee!


Week van de Biodiversiteit

Biodiversiteit (soortenrijkdom) is heel belangrijk, want: hoe meer verschillende soorten, hoe beter het gaat met de natuur. Daarom organiseert de KNNV (Vereniging voor veldbiologie) in het hele land van 18 tot en met 26 mei de Week van de Biodiversiteit.


Terug


Klik hier om onjuiste gegevens van Weij Maassluis te melden