Agenda De Stekkentuin

Tuinieren in Flevoland

Verlopen - Klik hier voor actuele activiteiten

 

Op zaterdag 8, zondag 9 en maandag 10 juni (Pinksterweekend) zijn liefhebbers welkom in vier boerderijtuinen in Espel en Bant. Deze tuinen zijn geheel naar eigen smaak en inzicht ontworpen en eigenhandig aangelegd: daardoor zijn ze enig in hun soort met elk een eigen karakter en uitstraling.


Tuineren in Flevoland bij de Stekkentuin


De tuinen zijn altijd ‘in beweging’: elk jaar worden er borders veranderd, planten verplant, bollen gepoot. Bezoekers kunnen genieten van bijzondere plantencollecties in uitgekiende kleurrijke harmonieuze borders. Er zijn tevens stijlvolle vijvers, strak geschoren hagen, gezellige prieeltjes, uitnodigende zitjes: u komt het allemaal tegen in deze weelderige, kleurrijke poldertuinen.


Hier vindt u nog rust en ruimte in een gemoedelijke sfeer. Bezoekers kunnen rondneuzen in hobbykwekerijtjes of in een Engelse landleven winkel. In De Stekkentuin is een kleine schilderijen expositie. Deze tuinen liggen op korte afstand van elkaar en zijn daardoor ook goed op de fiets te bezoeken: U kunt uw auto in tuin 1 parkeren. Van tuin 1, via tuin 2 en 3 naar tuin 4 en terug is ongeveer 23 km.


Deelnemende tuinen zijn:

  • De Stekkentuin Noordermiddenweg 13 Espel
  • De Tuinen van Lipkje Schat Polenweg 9 Bant
  • De Goldhoorn Gardens Klutenweg 13 Bant
  • De Pegasushof te Bant Klutenweg 5 Bant


Open van 10.00 tot 17.00 uur en de koffie staat klaar.

Er wordt entree gevraagd en de tuinen zijn helaas rolstoelonvriendelijk.


Terug


Klik hier om onjuiste gegevens van De Stekkentuin te melden