Agenda De Stekkentuin

Kleurrijke Poldertuinen Vol Geur

Verlopen - Klik hier voor actuele activiteiten

 

Augustus en de zomer is volop in beweging in de vier Poldertuinen in Espel en Bant. De zomer doet de tuinen goed: ze staan er weelderig en kleurrijk bij. Geurige Vlinderstruiken, Bol-, Pluim- en Eikenblad Hortensia’s, Grootmoeders Oorbellen, Pindakaas struiken, Hibiscus, Rozen en planten zoals Anemonen, Zilverkaarsen, Zonnehoeden, Bergamotplanten, Vlambloemen, IJzerhard, Andoorn, Dropplanten, Duizendknoop, Pimpernel, sierdistels en natuurlijk de prachtige grassen lokken vele insecten. De tuin is een ware snoepwinkel voor bijen, hommels en vlinders etc.


Kleurrijke Poldertuinen Vol Geur


Ook vogels komen aan hun trekken: zij struinen rond op zoek naar o.a. zaden, bessen, slakken en………….. insecten. Ja, ook in een tuin is het vaak: eten en gegeten worden.


De vier boerderijtuinen zijn door de eigenaren zelf ontworpen en eigenhandig aangelegd: daardoor zijn ze totaal verschillend van elkaar; elke tuin heeft zijn eigen sfeer en karakter. U vindt er een veelvoud aan opvallende vaste planten, heesters en bomen in unieke combinaties in harmonieuze borders. Plantenliefhebbers, die willen genieten van deze zomerse geur- en kleurenpracht in deze vier tuinen, zijn van harte welkom op zaterdag 10 en zondag 11 augustus van 10.00 tot 17.00 uur. U kunt rondwandelen door hobbykwekerijtjes en een landleven winkeltje met mooie huis- en tuindecoraties bekijken.


In De Stekkentuin is een kleine schilderijen expositie en kan men kennismaken met de ‘maaksters’ die afwisselend ter plekke aan het werk zijn.


Deelnemende tuinen zijn:

** De Stekkentuin Noordermiddenweg 13 te Espel

** De Tuinen van Lipkje Schat Polenweg 9 te Bant

** De Goldhoorn Gardens Klutenweg 13 te Bant

** De Pegasushof Klutenweg 5 te Bant


- De tuinen zijn rolstoelonvriendelijk.

- Er wordt entree gevraagd.

- Deze tuinenroute is ook prima op de fiets te doen: van tuin 1, via tuin 2 en 3 naar tuin 4 is ongeveer 20 km.


Terug


Klik hier om onjuiste gegevens van De Stekkentuin te melden