Agenda De Stekkentuin

Helleborusdagen in de Noordoostpolder

Verlopen - Klik hier voor actuele activiteiten

 

Vanaf begin maart kan men elke vrijdag en zaterdag genieten van de vele bloeiende helleborussen in De Stekkentuin in Espel: een voorjaars-poldertuin bij uitstek.


Helleborusdagen


Op 4 vrij- en zaterdagen en één zondag, te weten: vrijdag 06 en zaterdag 07 en zondag 08 maart, vrijdag 13 en zaterdag 14 maart, vrijdag 20 en zaterdag 21 maart, vrijdag 27 en zaterdag 28 maart worden er zelfs Speciale Open Dagen gehouden met honderden kleurrijke helleborussen. Tijdens deze dagen is er ook een kleine schilderijen-expositie van o.a. helleborussen en andere voorjaarsbloeiers op doek.


In de borders zijn vele bijzondere helleborussoorten en –variëteiten in allerlei kleurschakeringen te vinden: zowel groot- als kleinbloemig, maar ook enkel-, anemoon- en dubbelbloemig. Op het erf kunnen bezoekers rondwandelen tussen de zelf gekweekte bloeiende zaailingen. In deze tijd zijn er ook al diverse mooie sneeuwklokjes, Corydalissen, bijzondere Cyclamen en diverse andere vroegbloeiende bolletjes te bewonderen.


Voor liefhebbers zijn er, naast helleborussen in potten, ook vele variëteiten in de volle grond verkrijgbaar

.

** Gratis entree en koffie.

** Open van 10.00 tot 17.00 uur.


Na deze Speciale Open Vrij- en Zaterdagen worden de helleborussen steeds voller en mooier en de bloeiende voorjaarsbollen steeds talrijker en is De Stekkentuin vanaf april (met entree) tot oktober elke vrijdag en zaterdag open. Alle andere dagen op afspraak.


Terug


Klik hier om onjuiste gegevens van De Stekkentuin te melden