Agenda De Stekkentuin

Kleurrijke Poldertuinen Vol Geur

Verlopen - Klik hier voor actuele activiteiten

 

In augustus is de zomer volop in beweging in de vier Poldertuinen in Espel en Bant. Het is in deze tijd altijd genieten van geurige Vlinderstruiken, Bol-, Pluim- en Eikenblad Hortensia’s, Grootmoeders Oorbellen, Pindakaas struiken, Hibiscus, Rozen en planten zoals Anemonen, Andoorn, Bergamot, Dropplanten, Duizendknoop, Pimpernel, Vlambloemen, IJzerhard, Zilverkaarsen, Zonnehoeden. Ook bijzondere sierdistels en prachtige grassen ontbreken niet. De tuinen zijn ware snoepwinkels voor bijen, hommels en vlinders en allerlei andere insecten. Zelfs de kolibrie vlinder wordt hier bijna dagelijks gespot.


Stekkentuin


Ook vogels komen aan hun trekken: zij struinen rond op zoek naar o.a. zaden, bessen, slakken en………….. insecten. Ja, ook in een tuin is het vaak: eten en gegeten worden. De vier boerderijtuinen zijn door de eigenaren zelf ontworpen en eigenhandig aangelegd: daardoor zijn ze totaal verschillend van elkaar; elke tuin heeft zijn eigen sfeer en karakter. U vindt er een veelvoud aan opvallende kleurrijke bladplanten, heesters en bomen in unieke combinaties in harmonieuze borders.


Op zaterdag 08 en op 09 zondag augustus zijn plantenliefhebbers welkom om te genieten van deze zomerse geur- en kleurenpracht. U kunt dwalen door hobbykwekerijtjes, een kleine schilderijenexpositie bekijken en rondneuzen in een landleven winkeltje met mooie huis- en tuindecoraties.


Deelnemende tuinen zijn:

** De Stekkentuin Noordermiddenweg 13 te Espel www.destekkentuin.nl

** De Tuinen van Lipkje Schat Polenweg 9 te Bant www.lipkjeschat.nl

** De Goldhoorn Gardens Klutenweg 13 te Bant www.goldhoorngardens.nl

** De Pegasushof Klutenweg 5 te Bant www.pegasushof.nl


Past het u niet om in dit augustusweekend op bezoek te komen? Neem dan even een kijkje op de desbetreffende websites voor meer openingstijden.


- Er gelden wel wat beperkingen i.v.m. het coronavirus: tot geen koffie/thee en geen toiletbezoek. Houdt afstand van elkaar, de tuin is groot genoeg om rekening met elkaar te houden

- De tuinen zijn rolstoelonvriendelijk.

- Er wordt entree gevraagd.


Deze tuinenroute is ook prima op de fiets te doen: van tuin 1, via tuin 2 en 3 naar tuin 4 is ongeveer 20 km.

Meer info: wies@destekkentuin.nl www.destekkentuin.nl


Terug


Klik hier om onjuiste gegevens van De Stekkentuin te melden