Agenda Nederlands Steendrukmuseum

Jeugdrondleiding van 8 tot 18 jaar Expositie ‘Vrouwen in zicht!

Verlopen - Klik hier voor actuele activiteiten

 

Stemmen, dat mag toch iedereen vanaf 18 jaar? Momenteel is dat inderdaad zo, maar vrouwen mochten pas 100 jaar geleden voor het eerst stemmen. Dat lijkt ver terug in de tijd, maar 100 jaar is niet veel ten opzichte van de totale periode dat wij mensen op deze aarde rondlopen.


Start: 14.00 uur


Wat vind je daarvan? En: hoe komt dit?

In het Nederlands Steendrukmuseum is momenteel een expositie te zien speciaal over vrouwen. Zij kregen immers 100 jaar geleden stemrecht en daar hebben ze flink voor gestreden. Vrouwen staan dan ook op onze expositie in het middelpunt van soms enorm grote, soms kleinere litho’s gemaakt tussen 1900 en 1950. Ze worden daar op veel verschillende manieren afgebeeld. Je ziet modepoppen, uitdagende vrouwen én strijders voor gelijke rechten. Waarom dat zo is, vertellen we je graag op 18 oktober a.s. tijdens een speciale rondleiding. Ook kun je die middag in ons atelier zien hoe je steendrukken maakt.


Wil je meer weten? Kom dan op 18 oktober en neem gerust vrienden of vriendinnen mee! Geef je wel vooraf op via dit e-mailadres: info@steendrukmuseum.nl


Trouwens … natuurlijk is IEDEREEN tot 88 jaar welkom deze middag! Kosten rondleiding incl. drukdemonstratie en bezoek € 4,00 p.p. Wij zorgen tevens voor iets te drinken en wat lekkers.


Terug


Klik hier om onjuiste gegevens van Nederlands Steendrukmuseum te melden