Nederlands Steendrukmuseum

Valkenswaard is het thuis van het enige museum ter wereld dat zich volledig richt op de kunst van lithografie en steendrukken. Een eeuwenoude techniek die op enkele kilometers van Valkenswaard nog altijd gebruikt wordt in de meest hightech microchipmachines van ASML. Naast kunstliefhebbers die voor een culturele dag bijvoorbeeld Museumkwartier Valkenswaard bezoeken, ontvangt het Nederlands Steendrukmuseum dan ook veel expats uit de Brainportregio. De link met Nederlands meest waardevolle bedrijf wordt uitgelicht in de vaste tentoonstelling. Een ander onderdeel van de vaste tentoonstelling: de litho die Vincent van Gogh maakte van zijn wereldberoemde ‘De aardappeleters’.


Museumkwartier Valkenswaard

Cultuursnuivers van alle leeftijden halen hun hart op in het Museumkwartier. In het historische Carolusgebouw bevinden zich namelijk drie musea. Het Nederlands Steendrukmuseum biedt vaste en wisselende expo’s, waarin het verhaal van 200 jaar lithografie wordt verteld.


Duik in de collectie van het museum


Creatief ambacht

“Interessant museum! De mevrouw, die bezig was met een steendruk maken, vertelde graag over waarom zij dit zo’n mooi procedé vond. Ik heb er heel veel geleerd en ook een steendruk van Van Gogh gekocht. Dat maakte het bezoek compleet”, aldus een eerdere bezoeker. Naast het bijwonen van dit soort drukdemonstraties kun je in het museumatelier ook zelf een workshop steendrukken volgen. Eén van de redenen waarom het Nederlands Steendrukmuseum ook veelvuldig scholen, docenten en grafisch kunstenaars/vormgevers verwelkomt. Daarnaast worden er verschillende lezingen en rondleidingen gegeven.


Druk je creativiteit uit in steen


In november 2021 is de drukkunst officieel bijgeschreven in de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland. Een mooi eerbetoon aan een techniek die dus nog altijd vormgevers én technici inspireert tot kunst en creatie.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 13:00 tot 17:00 uur


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Vanaf 18 jaar €8,00

13 tot 17 jaar €6,00 

0 t/m 12 jaar gratis

Museumkaart gratis


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


0 Recensies over Nederlands Steendrukmuseum

Hoeveel sterren geef jij Nederlands Steendrukmuseum?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5




Klik hier om onjuiste gegevens van Nederlands Steendrukmuseum te melden