14 Tips voor een dagje uit in de Meivakantie

In mei leggen alle vogels een ei en alle kinderen zijn vrij. Tijd dus voor leuke dingen. Voorkom dat jouw meivakantie een saaie verveel vakantie wordt. Met deze tips is plezier gegarandeerd.

Beleef een heerlijke meivakantie met onze dagje uit tips

Nederlands Openluchtmuseum

In het Nederlands Openluchtmuseum†komt het verleden tot leven. Bijzondere ontmoetingen, geuren, beelden en verhalen brengen onvergetelijke herinneringen boven aan het dagelijks leven van vroeger. Het Openluchtmuseum in Arnhem is een prachtig museum dat je op heerlijke wijze kennis laat maken met het leven van toen. Heerlijk wandelen, een ritje in de tram of doe mee met de leuke activiteiten.

Review: Alles wat je moet weten over het Openluchtmuseum

Video: Ontdek het Openluchtmuseum

Paas- en meivakantie actviteiten

In de meivakantie doen de uitjes weer extra hun best om hun bezoekers een fantastische dag te bezorgen. Hun programma's zitten bomvol leuke activiteiten.

Bij Dierenpark de Oliemeulen kun je bijvoorbeeld tot 2 juni terecht voor "Vlinders en skeletten". Zo zou je zomaar met eigen ogen een vlinder pop uit kunnen zien komen, doe je een leuke speurtocht of ga je lekker aan de gang in de knutselruimte.

Bij de OrchideeŽn Hoeve kun je terecht voor een geweldig paasweekend en kun je de hele meivakantie de Toppers van de Jungle ontmoeten.

Kasteel Rosendael doet heel traditioneel en simpelweg gewoon het leukste wat je kunt doen met pasen: Paaseieren zoeken! En op zo'n mooie locatie wordt dat vast een feestje.

En bij het Ontdekstation013 staat alles in het thema van Ontdekken in de Meivakantie. Zo kun je aan de slag met resthout om een plantenbak te timmeren en zagen, valt er van alles te leren over biologie, kun je 3d tekenen met een VR bril en nog veel meer.

Spelen met zon of regen

In Nederland weet je het maar nooit, wordt het regen of zonneschijn deze meivakantie. Vroeger was dat nogal eens een probleem. Tegenwoordig zijn er speeltuinen voor met goed weer en voor met slecht weer.

In de Linnaeushof kun je heerlijk buiten spelen

Er zijn zelfs speeltuinen die zowel met goed als met slecht weer bezocht kunnen worden. Zoals bijvoorbeeld Megapret of Het Land van Jan Klaassen.

Vind een leuke speeltuin bij jou in de buurt:

In belevingscentrum de Scheg kun je genieten van een overdekte speeltuin en andere leuke activiteiten

Panda's in Ouwehands Dierenpark

Inmiddels heb je het vast al gehoord, dat er reuzenpanda's in Nederland te zien in hun nieuwe verblijf in†Ouwehands Dierenpark. Brenda bracht al een bezoek en vertelt uitgebreid wat je er van kan verwachten en of het de moeite waard is.

Bekijk ook:

Reuzenpanda's spoedig te zien in Ouwehands Dierenpark

Naar de kinderboerderij

Bijna elke gemeente heeft er ťťn, een kinderboerderij! Heb je (klein)kinderen tot een jaar of 8? Dan is een bezoek aan de kinderboerderij een klein feestje. Zeker in deze tijd van het jaar. De kans is groot dat je jonge lammetjes, kuikentjes en andere babydieren treft.

Bekijk ook:

Geitjes aaien in de kinderboerderijMet ezels knuffelen in de kinderboerderij

Plopsa leuk met goed en slecht weer

Dat Plopsa Coevorden een prachtig overdekt attractiepark is, dat weten veel mensen al. Maar wist je ook dat je bij Plopsa lekker buiten kunt spelen? Helemaal als het zonnetje schijnt. Buiten is er een leuke speeltuin, een verkeerspark, brandweerattractie en waterspuiten.

Bekijk ook:

Heerlijk met water spelen in Plopsa CoevordenHeerlijk met water spelen in Plopsa Coevorden

Plopsa heet je welkom in Plopsa Coevorden

Aanrader voor met slecht weer

Geloof het of niet, maar het beste dagje uit met slecht weer is een museum. Er zijn musea in alle soorten en maten. Voor gezinnen met jonge kinderen, oudere kinderen en voor volwassenen zonder kinderen. Ook met goed weer zijn de meeste musea trouwens nog steeds een bezoek waard, aangezien de airco bij de meeste musea prima op orde is.

Bekijk ook:

* Klik op ťťn van onderstaande foto's om meer over het museum te weten te komen

Ontmoet een T-rex van heel dichtbijSpelen op het dak van NEMO

Wordt een ridder of prinses in Kasteel MuiderslotBekijk antieke treinen van heel dichtbij

Een museum voor de echte voetbal fanVoor de allerkleinste spelen met Nijntje

Julianatoren is weer open

Begin april was het weer zover, de Julianatoren opende haar deuren voor publiek. Met nieuwe shows en activiteiten zijn zij weer helemaal klaar voor een nieuw seizoen vol plezier. De Julianatoren is een attractiepark voor kinderen tot ongeveer 12 jaar. Het park staat bomvol leuke attracties en speelattributen. Dus er is genoeg te doen.

Korting

Video: Julianatoren maakt er weer een feestje van

Spelletjes voor buiten

Is het mooi weer? Ga dan lekker naar het bos of fijn buiten spelen. Niet alleen is de natuur en frisse lucht in het bos of park heerlijk maar je kan er ook de leukste spelletjes spelen.

Zie bijvoorbeeld onze 10 Leuke spelletjes voor buiten of in het bos! Of download gratis onze Bos Bingo.

Buiten spelen is heerlijk, zeker met deze 10 leuke spelletjes voor buiten

Coronel Adventure

Iedereen kent de broers Coronel inmiddels wel van de bekende reclames. Echter doen de broertjes veel meer dan alleen reclames maken. Zo heeft Tim "Coronel Adventure" opgezet, een prachtig park waar jong en oud terecht kan voor een potje karten, klimmen en lasergamen! Dit doe je niet zomaar in een oude schuur maar in een prachtig vormgegeven locatie.

Bekijk ook: Tim Coronel vertelt over Coronel Adventure

Klimmen bij Coronel AdventureLasergamen bij Coronel Adventure

Scheur door de bochten bij Coronel Karting

Nog meer dierenpark nieuws

Ouwehands is met haar Panda's niet het enigste dierenpark die wat bijzonders heeft. In Wildlands Adventure Zoo gaan ze zelfs een stapje verder. Hier kun je een heuze achtbaan rit beleven in de gloednieuwe achtbaan Tweestryd.

Bron: video via Youtube DaRealMAJONI

Nog 100+ Meivakantie tips!

In bovenstaand artikel hebben wij een paar van onze favorieten uitgelicht maar er zijn nog zoveel meer fantastische dagjes uit om te bezoeken in de meivakantie. Daarom hebben wij een handige pagina gemaakt waar jij direct allerlei leuke dagjes uit kunt zien bij jou in de buurt die geschikt zijn voor in de meivakantie. Een hele fijne meivakantie!

Alle Meivakanties uitjes op een rij

Meer lezen:

Meivakantie


   


AANBEVOLEN
Reacties op "14 Tips voor een dagje uit in de Meivakantie"

Jolanda schreef:

21-04-2016

Bedankt voor de goeie tips, hier kunnen we iets mee!!
We laten na afloop nog even weten welke uitjes we bezocht hebben.

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.