23 Tips voor een dagje uit in de Meivakantie

In mei leggen alle vogels een ei en alle kinderen zijn vrij. Tijd dus om leuke dingen te gaan doen. Voorkom dat jouw meivakantie een saaie verveel vakantie wordt met uren achter beeldschermen. Met onderstaande tips is plezier gegarandeerd.

 

Beleef een heerlijke meivakantie met onze dagje uit tips

 

Nederlands Openluchtmuseum

In het Nederlands Openluchtmuseum komt het verleden tot leven. Bijzondere ontmoetingen, geuren, beelden en verhalen brengen onvergetelijke herinneringen boven aan het dagelijks leven van vroeger. Het Openluchtmuseum in Arnhem is een prachtig museum dat je op heerlijke wijze kennis laat maken met het leven van toen. Heerlijk wandelen, een ritje in de tram of doe mee met de leuke activiteiten.

 

Review: Alles wat je moet weten over het Openluchtmuseum

 

 

Video: Ontdek het Openluchtmuseum

 

Spelen met zon of regen

In Nederland weet je het maar nooit, wordt het regen of zonneschijn deze meivakantie. Vroeger was dat nogal eens een probleem. Tegenwoordig zijn er speeltuinen voor met goed weer en voor met slecht weer.

 

In de Linnaeushof kun je heerlijk buiten spelen

 

Er zijn zelfs speeltuinen die zowel met goed als met slecht weer bezocht kunnen worden. Zoals bijvoorbeeld Megapret of Het Land van Jan Klaassen.

 

Vind een leuke speeltuin bij jou in de buurt:

 

Panda's in Ouwehands Dierenpark

Inmiddels heb je het vast al gehoord, dat er reuzenpanda's in Nederland te zien in hun verblijf in Ouwehands Dierenpark. Brenda bracht al een bezoek en vertelt uitgebreid wat je er van kan verwachten en of het de moeite waard is.

 

Bekijk ook:

 

Reuzenpanda's spoedig te zien in Ouwehands Dierenpark

 

Naar de kinderboerderij

Bijna elke gemeente heeft er één, een kinderboerderij! Heb je (klein)kinderen tot een jaar of 8? Dan is een bezoek aan de kinderboerderij een klein feestje. Zeker in deze tijd van het jaar. De kans is groot dat je jonge lammetjes, kuikentjes en andere babydieren treft.

 

Bekijk ook:

 

Geitjes aaien in de kinderboerderijMet ezels knuffelen in de kinderboerderij

 

Plopsa leuk met goed en slecht weer

Dat Plopsa Coevorden een prachtig overdekt attractiepark is, dat weten veel mensen al. Maar wist je ook dat je bij Plopsa lekker buiten kunt spelen? Helemaal als het zonnetje schijnt. Buiten is er een leuke speeltuin, een verkeerspark, brandweerattractie en voor verkoeling natuurlijk de waterspeeltuin.

 

Bekijk ook:

 

Heerlijk met water spelen in Plopsa CoevordenHeerlijk met water spelen in Plopsa Coevorden

 

Plopsa heet je welkom in Plopsa Coevorden

 

Aanrader voor met slecht weer

Geloof het of niet, maar het beste dagje uit met slecht weer is een museum. Er zijn musea in alle soorten en maten. Voor gezinnen met jonge kinderen, oudere kinderen en voor volwassenen zonder kinderen. Ook met goed weer zijn de meeste musea trouwens nog steeds een bezoek waard, aangezien de airco bij de meeste musea prima op orde is. En musea zijn allang geen oude stoffige boekenkasten meer. Ze zitten vol leuke interactieve belevingen! Kijk maar eens naar de leukste musea die we voor je klaar hebben gezet bij jou in de buurt.


De leukste musea van Nederland

 

* Klik op één van onderstaande foto's om meer over het museum te weten te komen

Ontmoet een T-rex van heel dichtbijSpelen op het dak van NEMO

Wordt een ridder of prinses in Kasteel MuiderslotBekijk antieke treinen van heel dichtbij

Een museum voor de echte voetbal fanVoor de allerkleinste spelen met Nijntje

 

Julianatoren is weer open

Begin april was het weer zover, de Julianatoren opende haar deuren voor publiek. Met nieuwe shows en activiteiten zijn zij weer helemaal klaar voor een nieuw seizoen vol plezier. De Julianatoren is een attractiepark voor kinderen tot ongeveer 12 jaar. Het park staat bomvol leuke attracties en speelattributen. Dus er is genoeg te doen. Heb jij bijvoorbeeld de nieuwste achtbaan Texas Twister al uitgetest? 

 


Video: Julianatoren maakt er weer een feestje van

 

Spelletjes voor buiten

Is het mooi weer? Ga dan lekker naar het bos of fijn buiten spelen. Niet alleen is de natuur en frisse lucht in het bos of park heerlijk maar je kan er ook de leukste spelletjes spelen.

 

Zie bijvoorbeeld onze 13 Leuke spelletjes voor buiten of in het bos! Of download gratis onze Bos Bingo.

 

Buiten spelen is heerlijk, zeker met deze 10 leuke spelletjes voor buiten

 

Coronel Adventure

Iedereen kent de broers Coronel inmiddels wel van de bekende reclames. Echter doen de broertjes veel meer dan alleen reclames maken. Zo heeft Tim "Coronel Adventure" opgezet, een prachtig park waar jong en oud terecht kan voor een potje karten, klimmen en lasergamen! Dit doe je niet zomaar in een oude schuur maar in een prachtig vormgegeven locatie.

 

Bekijk ook: Tim Coronel vertelt over Coronel Adventure

 

Klimmen bij Coronel AdventureLasergamen bij Coronel Adventure

 

Scheur door de bochten bij Coronel Karting

 

Fijnuit met korting!!!

Dat willen we toch allemaal, waarom meer betalen als het goedkoper kan? En uitjes stunten regelmatig met hun prijzen. Zeker in een populair seizoen als de meivakantie. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende uitjes met korting?

En nog 600 andere Deals!

Wist je dat je bij onze vrienden van Dagjeuitdeal wel over de 600 deals kunt vinden voor een dagje uit?




Bloemen in de meivakantie

Een van DE Nederlandse sensaties die je vooral in de meivakantie optimaal kunt beleven zijn de prachtige bloemenparken die ons land rijk is. Met misschien wel de bekendste Keukenhof maar dat is niet de enigste bloemen ervaring van Nederland.


Neem eens een kijkje bij de prachtige bloementuinen van:




Groepsspeurtocht door de stad

Je hebt er vast wel eens over gehoord, een groepsspeurtocht in de buitenlucht. Deze interactieve speurtocht is een unieke manier om met je vrienden of familie de leukste plekjes van een stad te zien. Je leert dus heel de stad kennen terwijl je ondertussen een spel speelt. Beantwoord diverse vragen en voer leuke opdrachten uit. Onder andere bij QulaOutside Escape en Escape Tour kan je een speurtocht aanschaffen. Weet jij alle raadsels te omcijferen?


Controleer voor korting:


Meisje wijst naar gebouw toe


Dineren in de trein

Wie eens op een bijzondere manier wil dineren, kan een plaats reserveren aan boord van de trein. Dinner Train is een unieke eetbeleving in een als restaurant ingerichte trein die door Nederland rijdt en gasten verwelkomt in verschillende steden. Je kan dus tijdens het eten ondertussen genieten van het mooie uitzicht. Dit rijdend treinrestaurant is dus verreweg één van de meest bijzondere locaties om te genieten van een heerlijke middag of avond.


Mevrouw krijgt eten geserveerd tijdens het dineren in de trein


Klimbossen: het ultieme avontuur in de lente!

In de meivakantie is het tijd om de natuur in te trekken en avonturen te beleven, en wat is er nu spannender dan een dagje doorbrengen in een klimpark? Klimparken bieden een unieke ervaring waarbij avonturiers van alle leeftijden zich kunnen uitleven tussen de boomtoppen. Met uitdagende touwbruggen, zipline-parcoursen en klimroutes van verschillende moeilijkheidsgraden is er voor iedereen iets te beleven. 


Neem eens een kijkje bij de volgende klimbossen:




Nog 100+ Meivakantie tips!

In bovenstaand artikel hebben wij een paar van onze favorieten uitgelicht maar er zijn nog zoveel meer fantastische dagjes uit om te bezoeken in de meivakantie. Daarom hebben wij een handige pagina gemaakt waar jij direct allerlei leuke dagjes uit kunt zien bij jou in de buurt die geschikt zijn voor in de meivakantie. Een hele fijne meivakantie!

 

Alle Meivakanties uitjes op een rij




Reacties op "23 Tips voor een dagje uit in de Meivakantie"

Jolanda schreef:

21-04-2016

Bedankt voor de goeie tips, hier kunnen we iets mee!!
We laten na afloop nog even weten welke uitjes we bezocht hebben.

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.