Kasteel Muiderslot

(3.4/5)  5 recensies

Ga terug naar de middeleeuwen in Kasteel Muiderslot. Door de vele indrukwekkende ridder atributen en de mogelijkheid jezelf te verkleden als ridder voel je jezelf een echte ridder. Je kan zelfs een heus ridder steekspel spelen op een (zogenaamd) paard.

 Uiteraard is er ook genoeg te zien. Tijdens je beklimming tot de hoogste toren van het kasteel heb je prachtig uitzicht over de omgeving. Onderweg kom je stukken tegen uit wel tot de 14e eeuw terug. Mooie schilderijen en de werkkamer van P.C. Hooft. Kortom in Kasteel Muiderslot is genoeg te doen voor jong en oud.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

April t/m oktober

Maandag t/m vrijdag 10:00 tot 17:00 uur

Zaterdag en zondag 12:00 tot 17:00 uur

November t/m maart

Zaterdag en zondag 12:00 tot 17:00 uur

Gesloten op 25 dec, 31 dec. en 1 jan.


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Volwassenen €15,50

4 t/m 11 jaar €9,-

T/m 3 jaar gratis

Museumkaart gratis

CJP € 8,-

Speurtocht €2,-

Muiderslotboekje €2,50


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


5 Recensies over Kasteel Muiderslot

(Pagina 1 van 1)

 

carien   -   23-08-2016

23-08-2016

Reageer op deze review

Gezellig dagje uit, muiderslot, Muiden en een mooie fietstocht. Heel leuk !


Judith Bottigliero   -   20-05-2013

20-05-2013

Reageer op deze review

Vandaag in Muiderslot geweest met 2 kinderen, 1 en 4 jaar oud. Waarschijnlijk omdat het kasteeldag was, was het bizar druk. Te druk om nog een beetje leuk door het kasteel te wandelen. Wij zijn na alleen de ridderroute te hebben gedaan weer snel naar buiten gegaan. Buiten was er nog eea maar ook dat was niet erg best georganiseerd. Een beetje rommelige indruk. Misschien kwam dit ook door het slechte weer? De speurtocht is leuk verzonnen maar het is niet helemaal duidelijk wat je precies waar moet doen. ik ben blij dat ik kaartjes gewonnen had en niet betaald had, ik vond het het niet waard.

Lees verder  


Daphne   -   29-04-2013

29-04-2013

Reageer op deze review

Gister met z'n 4tjes als herboren kinderen op pad geweest naar het Muiderslot. Ja we zijn dan wel allemaal in de 20, maar een dagje Muiderslot is geschikt voor alle leeftijden. Het zonnetje scheen lekker en het was het begin van de meivakantie dus waren er wat extra activiteiten. 2 gezellige jongens van ik gok een jaar of 12, gaven ons verkleed als kinderen uit de middeleeuwen een rondleiding door het 'huis van hun familie'. Erg leuk en interessant. Muiden is sowieso erg gezellig, want als je met de boot vanaf het IJselmeer de haven binnenvaart heb je leuk uitzicht over het slot, vaar je de sluis in met daaromheen gezellige terrasjes en vind je leuke karakteristieke huizen. Een paar uur in het Muiderslot mogen ook niet ontbreken in een dagje Muiden. Binnenkort hoop ik hier een verslag over te schrijven op mijn reisblog marlowtravelswordpress.com

Lees verder  


Martine Floor-Bron   -   20-02-2013

20-02-2013

Reageer op deze review

Vandaag met drie meisjes (8 en 7) en een jongetje (5) naar het Muiderslot geweest. We hebben genoten! Het was leerzaam, de routes die we meekregen waren leerzaam en leuk. Ik was aangenaam verrast dat het zo'n enorm kindvriendelijk museum was: Ze konden overal in en op en er waren spelletjes die ze konden doen. Hier was het paardrijden favoriet. Ook het verkleden vonden ze erg leuk. En wat een aardige meneer die ons hielp! Wij komen zeker nog een keer terug.

Lees verder  


Dani   -   18-02-2013

18-02-2013

Reageer op deze review

Vandaag met de kinderen naar het Muiderslot geweest. We stonden op parkeerplaats 2 en dat was wel ver lopen. Daar aangekomen mocht mijn zoontje gratis naar binnen omdat hij als ridder verkleed was. We hebben daar 3 uurtjes rondgelopen en ons geen moment verveeld. Het was heel leuk om daar rond te lopen en voor de kinderen was het leuk dat ze mochten verkleden, steekspel spelen, kijken hoe zwaar een zwaard is en zorgen dat de ridders niet je kasteel binnendringen. Wat ik jammer vond (maar wel begreep) is dat er geen valkenier was. Het is nu blijkbaar nog te koud voor de vogels. Vandaag een leuke leerzame dag gehad!

Lees verder  


Hoeveel sterren geef jij Kasteel Muiderslot?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5

Review: In Kasteel Muiderslot word je een echte ridder!

Review: In Kasteel Muiderslot word je een echte ridder!

Dat Kasteel Muiderslot een prachtig kasteel in Muiden is kan iedereen wel zien. Maar wat kun je er nu allemaal doen en voor wie is het leuk? Wij nemen jou mee door het kasteel.

Lees verder...

 

22 Tips voor een dagje uit in de Meivakantie

12 Tips voor een dagje uit in de Voorjaarsvakantie

Dagje uit in de vakantie? Mis deze kortingen niet!

Meer artikelen

Klik hier om onjuiste gegevens van Kasteel Muiderslot te melden