10 Tips voor een dagje uit in de Voorjaarsvakantie

Het is voorjaarsvakantie dus de kinderen zijn heerlijk vrij van school. Tijd om leuke dingen te gaan doen. Maar wat..? Geen zorgen! Wij helpen jou bij het vinden van het perfecte dagje uit.

 

Voorjaarsvakantie-dagje-uit-tips

 

GIF! in het Naturalis

Naturalis wordt flink verbouwd. Maar dat doen ze op zo'n dusdanige manier dat het oude gedeelte van het museum nog open kan blijven. Vorig jaar was daar nog de enorme dino Trix te zien. Nu is er de tentoonstelling GIF! Op uitnodiging van Naturalis hebben wij deze tentoonstelling bekeken en uitgebreid beschreven wat je er van kunt verwachten.

 

Lees ook: Review tentoonstelling Gif! in Naturalis

 

Tentoonstelling Gif! in het Naturalis

 

Kasteel Muiderslot gratis

Zoals elk jaar heeft Kasteel Muiderslot in de voorjaarsvakantie een enorm leuke actie! Dit jaar kunnen kinderen een mooie kleurplaat van Muiderslot inkleuren voor gratis toegang.

 

Bekijk ook: Review: Muiderslot, wordt een echte ridder

 

Gratis toegang kasteel Muiderslot voor Ridders en Jonkvrouwen

 

Boswandeling

Het weer was en is niet te voorspellen. Maar de laatste tijd lijkt ze wel heel vreemde fratsen uit te halen. De natuur reageert hier ook op. Zo zag je begin februari de Narcissen al uit hun bol komen, terwijl ze het een paar weken later zwaar te verduren hadden met de vrieskou. Maar dit levert allemaal wel heel mooie plaatjes op. Ga daarom lekker wandelen, klimmen of verstoppertje spelen in het bos.

 

Lees ook: 13 Leuke spelletjes voor in het bos

 

Maak een boswandeling

 

Gratis Bos Bingo

Als je dan toch met kinderen naar het bos gaat, neem dan onze gratis Bos Bingo mee. Hierop staan een aantal voorwerpen die je in een bos kunt vinden. Lukt het jou om alle voorwerpen te vinden? Tip: kleur de bos bingo voor vertrek netjes in dan heb je dubbelop pret van de bos bingo.

 

  Download gratis onze Bos Bingo om mee te nemen naar het bos

 

 

Nijntje Museum compleet vernieuwd

Yippie! Na voor langere tijd gesloten te zijn is het Nijntje Museum weer open, en hoe! Onherkenbaar. Het hele museum is compleet verbouwd tot een paradijs voor peuters en kleuters. Neem dus zeker even deze voorjaarsvakantie een kijkje. Maar laat jezelf eerst even lekker maken met onderstaande video.

 

Bekijk ook: Alles wat je moet weten over het nieuwe Nijntje Museum

 

 

Binnenspeeltuin

Aangezien het in de voorjaarsvakantie nog wel eens slecht weer kan zijn is het altijd leuk om met kinderen tot een jaar of 11 een binnenspeeltuin te bezoeken. Wat dacht je bijvoorbeeld van Megapret, Het Land van Jan Klaassen of Monkey Town Warmond?

 

Vind een speeltuin bij jou in de buurt:

 

In Monkey Town Warmond op de foto met Monkey

 

Coronel leuk voor jong en oud

Iedereen kent de gebroeders Tim en Tom Coronel wel. Maar niet iedereen weet dat er een prachtig adventure centrum is genaamd Coronel Adventure. Je kunt hier terecht voor activiteiten met jong en oud. Zoals bijvoorbeeld karten, klimmen en lasergamen. Aanrader voor de voorjaarsvakantie: op 25 en 26 februari is er "Papa & Kids karten". Een erg leuke activiteit waarbij papa's samen met hun kinderen kunnen karten en professionele kart instructeurs aanwezig zijn met handige tips.

 

Bekijk ook:

 

Coronel papa en kids karten

 

Escape Rooms

Niet alleen kleine kinderen hebben voorjaarsvakantie, ook de oudere studenten. Ben jij op zoek naar een leuk dagje uit voor met oudere kinderen dan is een escape room zeker aan te raden! Ja gaat samen een kamer in vol uitdagende puzzels. Weet je uiteindelijk de puzzels te kraken en de deur van de escape room open te krijgen dan is de voldoening enorm. Kortom aanrader!

 

Bekijk ook:

 

Escape Room een aanrader voor volwassenen en oudere kinderen

 

Plopsa Indoor Coevorden

Wil je lekker spelen in een prachtig indoor attractiepark? Neem dan echt eens een kijkje bij Plopsa Indoor Coevorden. In de grote indoor ruimte vind je leuke attracties voor kinderen tot ongeveer 10 jaar oud. Denk hierbij aan een zweefmolen voor de kleinere kinderen of een spannende achtbaan voor de oudere kinderen.

 

Bekijk ook:

 

 

Reuzen panda's in Nederland

Heb jij de Reuzen Panda's die sinds kort te zien zijn in Nederland al gezien... niet? Dan is dit je kans! Want ook tijdens de voorjaarsvakantie is Ouwehands Dierenpark gewoon geopend! En een dagje naar Ouwehands was al een bijzondere beleving maar nu met Pandasia (onlangs uitgeroepen tot mooiste Panda verblijf van de wereld) helemaal!

 

Brenda, bekend van de mooiste panda foto's, heeft Pandasia uitbreid onder de loep genomen en vertelt er hier alles over.

 

Lees ook: Review reuze Panda's in Ouwehands

 

 

Alle Voorjaarsvakantie uitjes op een rij

   AANBEVOLEN
Reacties op "10 Tips voor een dagje uit in de Voorjaarsvakantie"

Er zijn helaas nog geen reacties. Graag horen wij of je dit artikel waardeert of dat je nog vragen hebt? Geef vooral je mening

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.