13 Tips voor een dagje uit in de Voorjaarsvakantie

Het is voorjaarsvakantie dus de kinderen zijn heerlijk vrij van school. Tijd om leuke dingen te gaan doen. Maar wat..? Geen zorgen! Wij helpen jou bij het vinden van het perfecte dagje uit.

 

Voorjaarsvakantie-dagje-uit-tips

 

Kasteel Muiderslot in de vakantie

In de voorjaarsvakantie is het bij Kasteel Muiderslot nog net even leuker dan anders. Zo zijn er leuke creative workshops, kunnen kinderen zelf een ridderhelm of jonkvrouwen haarband maken. En er is ook een leuke speurtocht te doen.

 

Bekijk ook:

 

Gratis toegang kasteel Muiderslot voor Ridders en Jonkvrouwen

 

Boswandeling

Het weer was en is niet te voorspellen. Maar de laatste tijd lijkt ze wel heel vreemde fratsen uit te halen. De natuur reageert hier ook op. Zo zagen we onlangs de Narcissen al uit hun bol komen terwijl het een paar weken later zomaar weer koud kan worden. Maar dit levert allemaal wel heel mooie plaatjes op. Ga daarom lekker wandelen, klimmen of verstoppertje spelen in het bos.

 

Lees ook: 13 Leuke spelletjes voor in het bos

 

Maak een boswandeling

 

Speel de Bos Bingo met kinderen

Als je dan toch met kinderen naar het bos gaat, neem dan onze gratis Bos Bingo mee. Hierop staan een aantal voorwerpen die je in een bos kunt vinden. Lukt het jou om alle voorwerpen te vinden? Tip: kleur de bos bingo voor vertrek netjes in dan heb je dubbelop pret van de bos bingo.

 

  Download gratis onze Bos Bingo om mee te nemen naar het bos

 

 

Binnenspeeltuin

Aangezien het in de voorjaarsvakantie nog wel eens slecht weer kan zijn (al hopen we daar natuurlijk niet op) is het altijd leuk om met kinderen tot een jaar of 11 een binnenspeeltuin te bezoeken. Wat dacht je bijvoorbeeld van Megapret, Het Land van Jan KlaassenMonkey Town Warmond of de Bubbel Jungle?

 

Vind een leuke speeltuin bij jou in de buurt:

 

In Monkey Town Warmond op de foto met Monkey

 

Coronel leuk voor jong en oud

Iedereen kent de gebroeders Tim en Tom Coronel wel. Maar niet iedereen weet dat er een prachtig adventure centrum is genaamd Coronel Adventure. Je kunt hier terecht voor activiteiten met jong en oud. Zoals bijvoorbeeld karten, klimmen, lasergamen en sinds kort ook een Escape Room.

 

Bekijk ook:

 

Coronel papa en kids karten

 

Escape Rooms

Niet alleen kleine kinderen hebben voorjaarsvakantie, ook de oudere studenten. Ben jij op zoek naar een leuk dagje uit met oudere kinderen dan is een escape room zeker aan te raden! Je gaat samen een kamer in vol uitdagende puzzels. Weet je uiteindelijk de puzzels te kraken en de deur van de escape room open te krijgen dan is de voldoening enorm. Kortom aanrader!

 

Bekijk ook:

 

Escape Room een aanrader voor volwassenen en oudere kinderen

 

Plopsa Indoor Coevorden

Wil je lekker spelen in een prachtig indoor attractiepark? Neem dan echt eens een kijkje bij Plopsa Indoor Coevorden. In de grote indoor ruimte vind je leuke attracties voor kinderen tot ongeveer 10 jaar oud. Denk hierbij aan een zweefmolen voor de kleinere kinderen of een spannende achtbaan voor de oudere kinderen.

 

Net buiten de grens vind je Plopsa Coo. Afgelopen zomer hebben wij dit park in de prachtige Belgische Ardennen. Hier kun je gezellig een dagje naar toe of combineer het met een gezellige vakantie in Petite Suisse.

 

Bekijk ook:

 

 

Bezoek een museum

Je hebt ze in alle soorten en maten, ze zijn leuk voor jong en oud en ook bij jou in de buurt te vinden. Inderdaad we hebben het over musea. Heb jij nog het idee dat een museum oud, saai en stoffig is dan heb je het helemaal verkeerd! Veel musea tegenwoordig zijn leuk, speels, leerzaam en interactief. Voor iedereen is er wel een leuk museum of je nu houdt van auto's, Nijntje, treinen, oorlog en ga zo maar door.

 

De leukste musea bij jou in de buurt:

 

 

Reuzen panda's in Nederland

Heb jij de Reuzen Panda's in Nederland al gezien... niet? Dan is dit je kans! Want ook tijdens de voorjaarsvakantie is Ouwehands Dierenpark gewoon geopend! Een dagje naar Ouwehands was al een bijzondere beleving maar nu met Pandasia (uitgeroepen tot mooiste Panda verblijf van de wereld) helemaal!

 

Brenda, bekend van de mooiste panda foto's, heeft Pandasia uitbreid onder de loep genomen en vertelt er hier alles over.

 

Bekijk ook:

 

 

Populairste dagje uit 2023

Bekijk eens de "Top 30 populairste uitje 2023" dan weet je zeker dat je een bijzonder leuk uitje te pakken hebt. Wat dacht je van dit openluchtmuseum...

 

 

Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wildlands doet dingen net even iets anders dan de traditionele dierentuin. Wij vinden het vooral nog gewoon een dierentuin maar er zijn ook andere leuke dingen te doen. Zoals bijvoorbeeld een ritje in de achtbaan. Daarbij ziet het park er ook nog eens prachtig uit. Wil je echt weten of het wat voor jou is lees dan onze uitgebreide Wildlands review.

 

 

Dineren in de trein

Wie eens op een bijzondere manier wil dineren, kan een plaats reserveren aan boord van de trein. Dinner Train is een unieke eetbeleving in een als restaurant ingerichte trein die door Nederland rijdt en gasten verwelkomt in verschillende steden. Je kan dus tijdens het eten ondertussen genieten van het mooie uitzicht. Dit rijdend treinrestaurant is dus verreweg één van de meest bijzondere locaties om te genieten van een heerlijke middag of avond.


Mevrouw krijgt eten geserveerd tijdens het dineren in de trein


Dagje uit met regen

Natuurlijk hopen we er niet op maar we hebben het niet zelf in de hand. Het kan dus zomaar gaan regenen deze vakantie. En dan kunnen we maar beter goed voorbereid zijn. Daarom hebben we een heel blog gewijd aan een dagje uit met regen. Er zouden zo maar verrassende tips in kunnen staan. Had jij bijvoorbeeld al gedacht aan de regenverzekering?

 

 

Alle Voorjaarsvakantie uitjes op een rij
Reacties op "13 Tips voor een dagje uit in de Voorjaarsvakantie"

Tineke Trouwee schreef:

22-02-2022

Onze kleinkinderen zijn in het Muiderslot geweest.
Er werd van alles gedaan om de jeugd een ridder beleving te geven.
Het was een geweldige dag.

Casper schreef:

20-02-2019

Leuke tips! Wij zijn dankzij dit artikel een dagje naar een museum bij ons in de buurt geweest waarvan we niet eens wisten dat deze er zat. We hebben een geweldige dag gehad!

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.